DAO Botoșani, premii importante la Campionatul Național de QWAN KI DO- Co Vo Dao (arme tradiționale) pentru juniori și seniori! FOTO

DAO Botoșani, premii importante la Campionatul Național de QWAN KI DO- Co Vo Dao (arme tradiționale) pentru juniori și seniori! FOTO
În perioada 25-26 noiembrie 2017 a avut loc la Sala Polivalentă "Ionut Iftimoaie", din cadrul Centrului de Agrement "Trotuș" Comănești, judetul Bacău, Campionatul Național de QWAN KI DO- Co Vo Dao (arme tradiționale) pentru juniori și seniori, manifestare organizată de Federația Română de Arte Marțiale, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, cu sprijinul Primăriei Orașului Comănești. 
         
La startul competiției s-au înscris 206 sportivi de la 19 cluburi din 14 orașe din Romania. Categoriile de concurs au fost pe vârste: 13-15 ani, 16-17 ani,18-39 ani si +40 ani, constând în 16 probe tehnice și 8 probe de luptă.

Sportivii au concurat la 2 probe:

Thao quyen (lupta cu adversar imaginar) – este o succesiune de mișcări codificate predefinite. Armele la care s-au întrecut au fost: baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2,3 și 9 elemente, tonfa, palos vietnamez, cuțite fluture și rândunică, lance.
 
Song dau (lupta competițională) – practicanții luptă cu diverse arme protejate (sabie, baston lung, bastoane scurte, long gian cu 2 elemente), fiind și ei echipați corespunzător (platoșă, cască cu vizieră, mănuși, tibiere, scut).

Din partea C.S. Dao Botoșani au participat 16 sportivi (juniori și seniori) și 3 arbitri, obținându-se următoarele rezultate: 
 
Proba Thao Quyen

Categoria +40 ani masculin grade arme de lemn - Turansche Dănuț locul I

Categoria +40 ani feminin grade arme de lemn - Damian Petronela locul I, Șmit Carmen Elena locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme de lemn - Agachi Narcis Daniel locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre arme taietoare - Jâjâie Florin locul III

Categoria 16-17 ani feminin grade arme de lemn - Anistoroae Denisa Isabela locul III
 
Proba Song Dau

Categoria 18-39 ani feminin grade - Mănescu Andreea locul III

Categoria 18-39 ani masculin centuri negre - Coruț Ciprian locul I
 
"Această deplasare face parte din finanțările nerambursabile sprijinite de Municipiul Botoșani și Consiliul Local Botoșani pe anul 2017. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nicio resposabilitate din partea acestuia", a declarat Jâjâie Florin, președinte al C.S. DAO Botoșani. 

"Spectaculos a fost meciul la  finala de song dau- centuri negre la categoria de varsta 18-39 ani unde s-au intalnit 2 sportivi din Botosani  , respectiv Cocut Ciprian centura neagra 2 dang legitimat la CS DAO Botosani si Andrei Iliuc centura neagra 1 dang legitimat la CS Sinh Dau Botosani, acesta din urma fiind campionul en-titre. Corut Ciprian a avut o evolutie spectaculoasa  respectand indicatiile tehnico-tectice primite inainte de luptele programate. Acesta a dovedit ca pregatirea , perseverenta si munca in echipa conteaza foarte mult. Felicitari ambilor sportivi pentru performanta obtinuta , demonstrand calitatea Qwan ki do-ului ce se practica in Botosani!", a declarat Eugen Turcanu centura neagra 4 dang -coordonator tehnic pentru Qwan ki do in judetul Botosani.
 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeia pentru care doi poliţişti au oprit pe A1 să-i schimbe pneul spart: "Nu le ştiu numele, însă acum le cunosc sufletul"

Vineri, 23 Februarie 2018
1471

În urmă cu câteva zile, pe Facebook a făcut vâlvă o fotografie cu doi poliţişti care schimbau cauciucul de la maşina unei femei care rămăsese în pană pe A1.Maria C...

Dezbateri în Consiliul Judeţean pe marginea verificărilor metrologice ale apometrelor

Vineri, 23 Februarie 2018
413

Alesul judeţean a avut o interpelare şi a cerut lămuriri în cadrul şedinţei ordinare a CJ, ce a avut loc joi. "Procedura de verificare metrologică se face pe banii populaţiei. Eu nu cred ...

Fondurile Prima Casă au fost distribuite băncilor după noi reguli. Vezi cum se dau banii anul acesta

Vineri, 23 Februarie 2018
352

Plafonul de garanţii aprobat luna trecută de Ministerul Finanţelor Publice pentru acest an este cu 20% mai mic faţă de cel din 2017.La finalul anului trecut, Ministerul Finanţelor Publice a ...