Campioni nationali la Clubul DAO Botosani!

Campioni nationali la Clubul DAO Botosani!
Campioni nationali, medalii de aur, selectii in lotul national in vederea participarii la Campionatul Mondial, multa munca si satisfactii pe masura! Acesta este bilantul unei competitii la care au participat, in urma cu cateva zile, sportivii botosaneni.

Sambata, 4 decembrie 2010, a avut loc la Miercurea Ciuc finala Campionatului National de Arme Traditionale  seniori din stilul QWAN KI DO. Au participat 11 cluburi de profil din tara care au in componenta loturi de seniori, fiind prezenti aproximativ 100 de sportivi.



Clubul Sportiv DAO Botosani a participat la acesta editie cu 9 sportivi si 2 arbitri. Concursul  s-a desfasurat la masculin si feminin, la urmatoarele probe: song dau (lupta competitionala) si thao quyen(lupta cu adversar imaginar). La prima categorie, sportivii lupta echipati obigatoriu cu manusi, tibiere, platosa, casca cu vizier si dupa caza scut. Armele cu care se concureaza sunt urmatoarele: baston (2 m), bastoane scurte (2 x75 cm), sabie de lemn (90 cm), long gian si tonfa (65 cm). Acestea sunt realizate din materiale elastice, protejate cu burete. Scutul are maximum 60 cm si poate fi folosit impreuna cu sabia de lemn, long gian sau tonfa.

La masculin grade au participat Lupan Catalin si Pietraru Cristi, ambii la baston.
La feminin grade a participat Plopeanu Dana (bastoane scurte) care a obtinut, din nou, Locul I si titlul de Campioana nationala.

La masculin centuri negre au participat Trofin Victor (long gian), Agachi Narcis (long gian), Jajaie Florin (bastoane scurte), Corut Ciprian (sabie de lemn) si Luca Mircea (long gian).

In urma luptelor din grupe s-au calificat in semifinale Jajaie Florin si Trofin Victor, primul fiind invins de un competitor din Bacau, clasandu-se in cele din urma pe locul 4, iar Victor Trofin a cistigat al II-lea an consecutiv titlul national si medalia de aur, fapt ce i-a adus si selectia in lotul national, ce va participa la Campionatul Mondial din Rabat, Maroc in aprilie 2011.

La categoria feminin thao quyen, Plopeanu Dana a obtinut medalia de bronz, consolidind rezultatul similar de anul trecut.

La categoria masculin centuri negre thao quyen au concurat Trofin Victor la long gian si long gian cu 3 elemente, Jajaie Florin la bastoane scurte si palos vietnamez, Luca Mircea long gian, Corut Cirian palos vietnamez si Agachi Narcis long gian. Acestia au avut o evolutie buna, fiind foarte aproape de podium, dar o mica ezitare la debutul exercitiului la Agachi Narcis si ruperea unui long gian la Trofin Victor pe finalul quyenului i-au indepartat de obtinerea unei medalii.

Arbitri au fost Vasilache Ioan si Turcanu Eugen.

"Per ansamblu, delegatia noastra a avut o evolutie buna, aratand ca numeroasele stagii de pregatire la care am participat au produs efectele scontate, devenind pe an ce trece unul dintre cluburile cele mai bine pregatite din Romania", a precizat Eugen Turcanu, presedintele Clubului Sportiv DAO Botosani.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
343

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
602

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...