Botosaneni la stagiul international de Qwan Ki Do din Franta!

Botosaneni la stagiul international de Qwan Ki Do din Franta!
In perioada 31 iulie 2010 – 6 august 2010 a avut loc in Franta, in localitatea Toulon, stagiul international de QWAN KI DO. Reprezentantii din partea CS DAO BOTOSANI au participat, pentru al patrulea an consecutiv, prin instructorii grupei de adulti, si anume Eugen Turcanu - centura neagra 2 dang, si Florin Jajaie - centura neagra 1 dang.
 
Stagiul a fost condus de Maestru PHAM XUAM TONG centura neagra 8 dang, fondatorul metodei QWAN KI DO.

Actiunea de pregatire a avut 5 sectiuni:

1.Tham the (gimnastica bioenergetica), in care cursantii au deprins tehnici de meditatie, de respiratie, de relaxare.

2.Vu lan – dansul dragonului – o experienta cultural sportiva inedita in care au interferat cultura, traditiile occidentale cu cele orientale. S-au efectuat exercitii de minuire a capului dragonului, de exersare a instrumentelor acustice folosite in desfasuratorul programului.

3.QWAN KI DO – sectiunea cea mai importanta a actiunii sportive, a reunit numerosi practicanti de arta martiale din Franta, Italia, Austria, Germania, Belgia, Elvetia, Marea Britanie, Canada, Brazilia, Maroc, Senegal, etc. S-au exersat numeroase tehnici de lupta, aplicatii.

4.Arme de lemn - sportivii botosaneni au continuat studiul alaturi de Maestrul P X Tong la sabie de lemn si bastoane scurte. In cadrul pregatrii sportive ceilalti participanti au studiat long gian, baston long, tonfa.

5.Arme taietoare - studiu asupra lucrului cu pasosul vietnamez.

"Ne bucuram ca am reusit sa ne implinim in perfectionarea artelor martiale, deziderat ce nu putea fi infaptuit fara finantarea Primariei Municipiului Botosani. Astfel pe an ce trece, reusim sa ducem miscarea de QWAN KI DO din Botosani la standardele de performanta atit sportive cit si mentale, la cel mai inalt nivel. Sansa noastra, a celor din QWAN KI DO, este ca avem Maestrul Fondator in viata, aspect ce  ne confera un plus de motivatie de fi alaturi de Domnia Sa ori de cite ori avem ocazia, ce ne indruma in studiu, ne impartaseste din experianta traita, ne corecteaza, ne determina sa avem standardele de calitate extrem de ridicate", a precizat Eugen Turcanu, presedintele Clubului Dao Botosani. 

 

 

  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Tânăr fără permis, tras pe dreapta de polițiști pe un drum din județ!

astăzi, 11:20
76

La data de 23 septembrie, ora 21:45, poliţişti au oprit în trafic, pe drumul naţional D.N. 29 D, pe raza localității Silișcani, comuna Gorbănești, un autoturism condus de C.A. de 19...

Memoria zilei: Ionel Bejenaru ar fi împlinit, astăzi, 69 de ani

astăzi, 09:16
223

Născut pe 24 septembrie 1948, Ionel Bejenaru s-a stins din viață pe 7 mai 2013, la Iași.Istoric și publicist, a absolvit Şcoala Primară nr. 3 (1955-1962) şi Liceul "A.T. Laurian"...

Lider sindical al polițiștilor botoșăneni: "La Botoșani s-a instaurat o frică de a reproșa șefilor"

Sâmbătă, 23 Septembrie 2017
1697

Problemele cu care se confruntă polițiștii și neajunsurile din sistem de multe ori nu sunt transmise mai departe și șefilor.Asta susține Virgil Bordei, lider la nivel local al Confederație...