Botosaneni la stagiul international de Qwan Ki Do din Franta!

Botosaneni la stagiul international de Qwan Ki Do din Franta!
In perioada 31 iulie 2010 – 6 august 2010 a avut loc in Franta, in localitatea Toulon, stagiul international de QWAN KI DO. Reprezentantii din partea CS DAO BOTOSANI au participat, pentru al patrulea an consecutiv, prin instructorii grupei de adulti, si anume Eugen Turcanu - centura neagra 2 dang, si Florin Jajaie - centura neagra 1 dang.
 
Stagiul a fost condus de Maestru PHAM XUAM TONG centura neagra 8 dang, fondatorul metodei QWAN KI DO.

Actiunea de pregatire a avut 5 sectiuni:

1.Tham the (gimnastica bioenergetica), in care cursantii au deprins tehnici de meditatie, de respiratie, de relaxare.

2.Vu lan – dansul dragonului – o experienta cultural sportiva inedita in care au interferat cultura, traditiile occidentale cu cele orientale. S-au efectuat exercitii de minuire a capului dragonului, de exersare a instrumentelor acustice folosite in desfasuratorul programului.

3.QWAN KI DO – sectiunea cea mai importanta a actiunii sportive, a reunit numerosi practicanti de arta martiale din Franta, Italia, Austria, Germania, Belgia, Elvetia, Marea Britanie, Canada, Brazilia, Maroc, Senegal, etc. S-au exersat numeroase tehnici de lupta, aplicatii.

4.Arme de lemn - sportivii botosaneni au continuat studiul alaturi de Maestrul P X Tong la sabie de lemn si bastoane scurte. In cadrul pregatrii sportive ceilalti participanti au studiat long gian, baston long, tonfa.

5.Arme taietoare - studiu asupra lucrului cu pasosul vietnamez.

"Ne bucuram ca am reusit sa ne implinim in perfectionarea artelor martiale, deziderat ce nu putea fi infaptuit fara finantarea Primariei Municipiului Botosani. Astfel pe an ce trece, reusim sa ducem miscarea de QWAN KI DO din Botosani la standardele de performanta atit sportive cit si mentale, la cel mai inalt nivel. Sansa noastra, a celor din QWAN KI DO, este ca avem Maestrul Fondator in viata, aspect ce  ne confera un plus de motivatie de fi alaturi de Domnia Sa ori de cite ori avem ocazia, ce ne indruma in studiu, ne impartaseste din experianta traita, ne corecteaza, ne determina sa avem standardele de calitate extrem de ridicate", a precizat Eugen Turcanu, presedintele Clubului Dao Botosani. 

 

 

  

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medicii veterinari din Botoșani se pregătesc de protest!

astăzi, 13:15
26

Medicii veterinari din Botoșani vor participa, la începutul săptămânii viitoare, alături de colegii lor din celelalte filiale din țară, la un protest de amploare care va avea loc la ...

Marșul Unirii la Botoșani: "Haideți să le transmitem românilor de pe malul stâng al Prutului că nu sunt singuri în lupta lor dreaptă de a se întoarce acasă"

astăzi, 11:23
128

Platforma Unionistă "Acțiunea 2012" și Asociația "Scut botoșănean" organizează la Botoșani Marșul Unirii. Sâmbătă, 24 martie 2018, la ora 12:00, botoșănenii...

Simona Halep, după ce a fost amendată la Miami: A fost o rectie de moment si cred ca mi-a prins bine! VIDEO

astăzi, 11:10
266

Simona Halep a avut o reactie nervoasa in timpul jocului cu Oceane Dodin, distrugand o racheta dupa ce a dat cu ea de pamant.Reprezentanta noastra s-a ales cu un avertisment verbal din partea arbi...