Astazi se reuneste lotul FC Botosani

Astazi se reuneste lotul FC Botosani
Pentru prima dată de la revenirea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării, la reunirea FC Botoşani, care va avea loc, astăzi, la 10.30, nu va mai fi prezent niciun fotbalist străin.

Problemele financiare pin care trece gruparea locală, contractele mari ale stranierilor, dar mai ales datoriile către bugetul statului, i-au determinat pe oficialii botoşăneni să renunţe la toţi fotbaliştii străini din lot. Este vorba de brazilianul Ayres Simao şi de africanii Souleymane Keita şi Ibrahim Kano, acesta din urmă fiind şi cel mai vechi jucător străin din istoria clubului.

 "Trebuie să fim realişti şi să vedem care este interesul clubului în aceste condiţii de criză. Nimeni în fotbal nu este de neînlocuit", a declarat Ştefan Apostol, noul antrenor principal al FC Botoşani, referindu-se la situaţia stranierilor.

Valeriu Iftime, acţionarul majoritar al FC Botoşani a recunoscut că doar printr-o minune trupa pregătită de Apostol ar mai beneficia în sezonul care va debuta pe 15 august de aportul vreunui jucător străin.

"Fotbaliştii străini sunt «străini» de FC Botoşani acum. Deocamdată nu mai mizăm pe ei din mai multe motive. Chiar este şi foarte greu să mai facem documente pentru ei. Căutăm angajamente pentru ei la cluburi din alte ţări. Ei ar putea să fie plecaţi definitiv", a declarat Valeriu Iftime. Acesta a spus că doar Simao şi Keita mai sunt sub contract cu gruparea locală, iar pentru ei există varianta unui transfer avantajos atât pentru club cât şi pentru fotbalişti la grupări din Liga a II-a din Germania şi Franţa. Iftime a dezvăluit că angajamentul lui Ibrahim Kano cu FC Botoşani a expirat. "Kano nu mai este jucătorul nostru. Lui i-a expirat contractul pe 1 iulie. Era un act adiţional prin care contractul se prelungea automat cu încă doi ani, dar în anumite condiţii. El este un fotbalist foarte bun, dar a avut multe ghinioane. Dacă ar fi un norocos, să nu mai aibă problemele pe care le-a avut, cred că va putea fi o opţiune bună pentru noi în continuare, însă rămâne să vedem ce va fi în continuare", a mai spus Valeriu Iftime. Pe lângă cei trei jucători străini menţionaţi şi şansele ca atacantul Seydou Kone să continue la FC Botoşani sunt foarte mici, Iftime exprimându-şi dorinţa de a primi 25.000 de euro de la impresarul fotbalistului în schimbul renunţării la drepturile pe care le deţine asupra sa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Monitorul de Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medeea Iancu prezintă scuze în urma incidentului de la Premiile Eminescu: "Îmi asum faptul că lectura mea nu a fost adaptată contextului"

astăzi, 07:12
1228

Medeea Iancu, poeta premiată de Editura Cartea Românească în cadrul Galei de decernare a Premiului Național de Poezie "Mihai Eminescu" Botoșani, a transmis pe adresa redacți...

ATENŢIE! COD GALBEN de polei pe mai multe drumuri din judeţul Botoşani!

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
932

 Meteorologii au emis un Cod Galben de polei pentru mai multe localităţi din judeţul Botoşani, fiind vorba de Botoșani, Flămânzi, Ștefănești, Albești, Bălușeni, Blânde...

FC Botoşani pierde al doilea amical disputat în cantonamentul din Antalya

Miercuri, 17 Ianuarie 2018
326

Botoşănenii s-au văzut învinşi cu scorul de 2-0, primul gol al bulgarilor fiind marcat de românul Caludiu Keşeru în minutul 11, iar a doua reuşită a fost semnată de Natanel &...