Astăzi, ora 13:00: Academica Clinceni - FC Botoșani!

Astăzi, ora 13:00: Academica Clinceni - FC Botoșani!

Academica Clinceni - FC Botoşani se întâlnesc astăzi, sâmbătă, 14 decembrie, începând de la ora 13.00.

Doar două înfrângeri au suferit ilfovenii în meciurile considerate pe teren propriu din campionatul curent, în rest au două succese (3-1 cu Chindia, 1-0 cu Poli Iaşi) şi șase rezultate de egalitate.

FC Botoşani ocupă locul secund în clasamentul alcătuit pe baza jocurilor disputate în deplasare, gruparea antrenată de Marius Croitoru înregistrând patru victorii, patru remize şi numai două partide pierdute.

Moldovenii au înscris în 13 din ultimele 14 deplasări, în nouă dintre aceste jocuri reuşind să marcheze de cel puţin două ori.

Se vor întâlni două dintre echipele care au avut mari probleme la fazele fixe: Academica - 14 goluri încasate din momente statice (din 38), FC Botoşani - 13 (din 27).

Cele două echipe s-au mai întâlnit în principala competiţie internă doar în turul acestui sezon regular, pe 30 august, când au terminat la egalitate pe arena din Botoşani, scor 2-2. Au marcat Alexandru Ţigănaşu şi Reagy Ofosu pentru moldoveni, respectiv Alexandru Buziuc şi Jakub Vojtus pentru ilfoveni.

- Acestea au mai fost adversare şi în optimile Cupei României 2019/2020, meci în care s-a impus Academica cu 2-0.

Mediile de vârstă

Academica Clinceni - 24 ani şi 11 luni.

FC Botoşani - 24 ani şi 8 luni, a doua cea mai mică din campionat.

- Academica este echipa cu cei mai mulţi debutanţi în CASA Liga 1 din ediţia curentă, 15 dintre cei 28 de jucători utilizaţi aflându-se la primele lor meciuri în principala competiţie internă.

- 16 dintre cei 30 de fotbalişti cu minute pentru FC Botoşani în sezonul actual sunt străini, locul 1 la acest capitol.

Duelul antrenorilor

Ilie Poenaru se află la conducerea tehnică a ilfovenilor încă din ianuarie 2018, el fiind în prezent al doilea cel mai longeviv antrenor activ, capitol la care este depăşit doar de Gheorghe Hagi. Pentru acesta, meciul cu Universitatea Craiova din prima etapă a fost întâiul ca principal în CASA Liga 1.

În vara acestui an, FC Botoşani l-a numit la conducerea tehnică pe Marius Croitoru, debutant în postura de antrenor. Acesta s-a făcut deja remarcat cu un stil ofensiv de foarte bună calitate, dovadă că moldovenii şi-au creat multe ocazii în fiecare meci.

Născut în octombrie 1980, antrenorul grupării moldave este cel mai tânăr tehnician din CASA Liga 1.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
281

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
487

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
144

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...