Opinii: Juniorii botosaneni, interzisi la FC Botosani in mandatul lui Popovici! Africanii si bacauanii au prima sansa!

 Opinii: Juniorii botosaneni, interzisi la FC Botosani in mandatul lui Popovici! Africanii si bacauanii au prima sansa!
Au trecut 15 etape in Liga 1 si FC Botosani a ramas cu cele 19 puncte obtinute in primele 10 etape, dar nu asta cantareste cel mai mult, ci faptul ca antrenorul Cristi Popovici nu le da nicio sansa de a juca botosanenilor.  

In afara de Andrei Patache si Florin Acsinte, care sunt jucatori de baza in echipa, Cristi Popovici a preferat sa aduca jucatori "expirati" de la Bacau, in timp ce juniorii de la LPS Botosani si CSS Botosani marcheaza goluri dupa goluri, etapa de etapa.   

Nu l-am vazut pana acum pe Cristi Popovici sa vina sa urmareasca o partida a juniorilor botosaneni, nici macar atunci cand pe stadionul din Roma s-au intalnit in meci direct CSS Botosani si FC Botosani. O fi fost ocupat cu alte transferuri de bacauani la FC Botosani.   

Imi aduc aminte de Marius Popescu. Nu era un antrenator excelent, dar cat timp a antrenat pe FC Botosani, secunzii sai mergeau sa urmareasca jucatori in Liga a IV-a, dar si la juniori. Chiar a chemat si in probe cativa jucatori, iar unul a ramas si in lot. Mai avem un exemplu: Leo Grozavu, unul dintre putinii antrenori care a lasat ceva in urma cat timp a antrenat pe FC Botosani: Paul Papp, Gabriel Vasvari, etc. Paul Papp era, la varsta de 18 ani, capitan la FC Botosani.  

Jucatorul de la CSS Botosani, Andrei Burlacu, a reusit in acest sezon 30 de goluri in 13 etape in Campionatul National de Juniori, nascuti in 1997. Are 16 ani, o tehnica de invidiat si deja CSMS Iasi a pus ochii pe el. Sigur, acolo e antrenor o legenda a Romaniei, Marius Lacatus.


Bucuresteanul Razvan Popa, nascut si el in 1997, a debutat in Liga 1 la Sportul Studentesc impotriva echipei Dinamo Bucuresti la varsta de 15 ani. Pana atunci s-a "duelat" cu Burlacu in partidele din cadrul turneului Brasov Junior`s Cupa, iar acum, la varsta de 16 ani, evolueaza in Italia la Inter Milano.



La noi, Cristi Popovici il prefera pe bacauanul Marian Tanasa sau pe Ionut Matei, care cat timp au evoluat nu stiu daca au atins balonul de 20 de ori, ca sa nu mai vorbim de pase sau de goluri.   

M-am intrebat ce cauta Marian Tanasa la FC Botosani sau, mai nou, de ce a ajuns Romeo Muadi-Ngonge sa joace in tricoul ros-alb-albastru? E prea mult spus "sa joace", pentru ca a bifat doar cateva minute in meciul cu FC Vaslui din Cupa Romaniei si de atunci "sterge" scaunele in tribuna, insa are cazarea si mancarea pe care un junior botosanean nu o poate avea.  

In loc sa tii pe banca un jucator precum Tanasa sau Matei, pe care ii bagi cate 10 minute la final de meci, nu poti sa faci acest lucru cu un pusti de 16 ani? Eu nu am primit inca raspunsul!  

(Ionut Tabultoc)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
102

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
73

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
166

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...