Recunoștință pentru cadrele medicale. Flori lansate din aeronave tip IAR deasupra „Mavromati”

Recunoștință pentru cadrele medicale. Flori lansate din aeronave tip IAR deasupra „Mavromati”

Mai multe acțiuni au loc cu prilejul sărbătoririi de către Forțele Aeriene Române a Centenarului Aviațiunii din Moldova. Evenimentele sunt dedicate împlinirii a 100 de ani de la înființarea primei baze aeriene din regiunea Moldovei – Centrul de Instrucție al Aviațiunii. Marți, 16 iunie, evenimentul a fost marcat în Baza 95 Aeriană „Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu” din Bacău, iar astăzi și mâine vor avea loc acțiuni inedite pentru exprimarea recunoștinței față de cadrele medicale din Botoșani, Suceava, Iași și Focșani.

Cu acest prilej, în zilele de 17 și 18 iunie, aeronave de tip IAR-99 ŞOIM şi IAR-330 SOCAT din dotarea Bazei 95 Aeriană vor survola localități din regiunea Moldovei, iar deasupra spitalelor COVID-19 din Botoșani, Focșani, Iași și Suceava vor fi lansate flori pentru exprimarea recunoştinţei faţă de eroii în halate albe care s-au aflat în linia întâi în lupta contra virusului SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării.

Baza 95 Aeriană are în dotare avioane IAR 99 Șoim și elicoptere IAR 330 PUMA și are ca principală misiune apărarea spaţiului aerian naţional în zona de responsabilitate.

„De asemenea, oferă sprijin aerian celorlalte categorii de forţe ale Armatei României, contribuie la constituirea pachetelor de forţe dislocabile, asigură instrucţia avansată în zbor a piloţilor şi sprijină autorităţile publice centrale şi locale în situaţii de urgenţă”, se arată în comunicatul citat.

De-a lungul timpului, Baza 95 Aeriană a participat cu succes la numeroase exerciţii şi misiuni naţionale şi internaţionale şi este reprezentată cu succes de militari în teatrele de operaţii din Afganistan, Mali, Bosnia şi Herţegovina şi Republica Democrată Congo.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
143

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
229

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
101

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...