Jandarmii botoșăneni, mesaj emoționant de ziua lor: „Dacă până acum deschideam larg porțile, astăzi vom păstra doar în suflete bucuria”

Jandarmii botoșăneni, mesaj emoționant de ziua lor: „Dacă până acum deschideam larg porțile, astăzi vom păstra doar în suflete bucuria”

Jandarmeria Română aniversează astăzi 170 de ani de existență în slujba legii și ordinii, 3 aprilie 1850 reprezentând data care marchează ,,nașterea” instituției, în urma semnării „Legiuirii pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi" de către domnitorul Grigore Alexandru Ghica al Moldovei.

În acest context, Inspectoratul Județean de Jandarmi a transmis un mesaj emoționant forțelor din subordine, dar și botoșănenilor pe care jandarmii îi apără.

„Au trecut 170 de ani în care jandarmii și-au făcut datoria cu patriotism și demnitate, chiar dacă vremurile nu au fost întotdeauna prielnice nici pentru instituție, nici pentru militarii ce au îmbrăcat ținuta bleu-jandarm.

Dacă până acum deschideam larg porțile și invitam toți cetățenii să ne viziteze, în cadrul Zilei Porților Deschise, astăzi nu mai putem face acest lucru, pentru a preveni răspândirea infecției cu coronavirusul COVID-19.

Vom păstra doar în suflet bucuria acestui moment festiv, contribuind cu întreg efectivul disponibil la misiunile de stopare a pandemiei, împreună cu celelalte autorități publice implicate în acest efort comun”, transmite IJJ Botoșani.

LA MULȚI ANI, JANDARMERIA ROMÂNĂ! LA MULȚI ANI, JANDARMI BOTOȘĂNENI!

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
194

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
310

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
117

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...