Grupul VOCES din Dorohoi, o minune intr-un oras uitat de lume!

Grupul VOCES din Dorohoi, o minune intr-un oras uitat de lume!

 GRUPUL VOCES, Dorohoi, instructor PAUL CIPRIAN MIHAI  

Grupul vocal VOCES, al Clubului Copiilor si Elevilor Dorohoi, implineste in acest an 5 ani de activitate. Succese, premii, trofee, dar si foarte multa munca! Pentru a cinsti anii de truda a unor copii care au dus in toata tara numele orasului lor, va prezentam astazi cateva date despre VOCES, o minune a unui loc parca uitat de lume.

Grupul VOCES a luat fiinta in anul 2004, prin selectarea celor mai talentati copii ai cercului Ansamblu artistic-muzica usoara de la Clubul Copiilor si Elevilor Dorohoi.

De atunci si pana in prezent, Grupul vocal VOCES s-a remarcat prin numeroase premii nationale si internationale, dupa cum ne-a asigurat Paul Ciprian Mihai, sufletul de la VOCES:

1. Numeroase spectacole la nivelul municipiului Dorohoi, la nivelul judetului, cat si la nivel national si international, prin aparitii la posturile radio si tv.

2. Obtinerea a doua premii la Festivalului international de muzica usoara pentru copii, Alesd, jud. Bihor 28-30 aprilie 2006:

• Cezara-Mihaela Mindrescu (6 ani) a obtinut premiul special interpretand piesa Nu mi-e frica de Bau-Bau!

• Duetul Madalina Moisa (14 ani) si Anda Barariu (13 ani), participand la sectiunea creatie cu piesa Mesaj pentru cei mari, piesa compusa de Paul-Ciprian Mihai , a obtinut mentiune.

3. In perioada 20-21 iunie 2006 am participat cu 5 copii la Festivalul interjudetean de muzica usoara pentru copii Muzritm – Vatra Dornei, judetul Suceava, unde am obtinut 2 premii I cu solistele Cezara Mandrescu (categoria prescolari) si Ana-Maria Alexie (categoria clasele I-IV) si un premiu III cu solista Ana-Maria Gibu (categoria clasele I-IV).

4. In perioada 14-16 august 2006 solista Ana-Maria Gibu a participat la Festivalul international de creatie si interpretare Festivalul Tineretii – Costinesti, judetul Constanta, unde a obtinut premiul special.

5. In perioada 15-17 septembrie 2006 au participat 6 solisti la Festivalul international de muzica usoara pentru copii Ceata lui Pitigoi – Galati, unde solista Ana-Maria Alexie a obtinut premiul special.

6. In data de 29 septembrie 2006, solista Ana-Maria Gibu a participat la Fesivalul interjudetean de muzica usoara Constelatia necunoscuta – Vaslui, unde a obtinut un premiu special si mentiune.

7. In data de 04.11.2006 Grupul vocal VOCES a participat la emisiunea Kids on land, realizata la Antena 1 Iasi de Mihaela Girlea.

8. In data de 24.11.2007 a avut loc spectacolul de lansare a CD-ului Cantec pentru Iisus, organizat in parteneriat cu Casa de Productie Electro Star Onesti, invitati de onoare fiind interpretul Daniel Iordachioaie si compozitorul Eugen Ungureanu.

9. In perioada 07.-09.03.2007, 7 copii, membri ai Grupului vocal VOCES au participat la Festivalul national Martisor dorohoian, unde Cezara Mindrescu a obtinut mentiune, iar Ana-Maria Gibu si Ana-Maria Alexie au obtinut premii speciale.

10. Solista Ana-Maria Gibu a trecut preselectia la Festivalul national Cerbul copiilor 2007 la sectiunea creatie, cu piesa Gata, plec in Argentina, muzica si versuri: Viorela Filip, unde a obtinut Premiul III.

11. In data de 03.06.2007 la Teatrul M.Eminescu din Botosani a avut loc prima editie a Festivalului judetean Taramul copilariei. Au participat solistii: Pintilei Eduard-Danut (de 5 ani) obtinand Premiul III, Alexandra Muha (de 7 ani, obtinand Mentiune, Laura Macoviciuc (de 9 ani), obtinand Premiul special, Razvan-Gabriel Sarafim (de 10 ani), obtinand Premiul III si Anda Barariu (de 14 ani).

12. In data de 11.06.2007 a avut loc prima editie a Festivalului interjudetean Aschiuta, Bacau 2007. Au participat solistele Mindrescu Cezara-Mihaela (7 ani), obtinand Mentiune si Macoviciuc Laura-Paraschiva (de 9 ani).

13. In perioada 28-30.06.2007 a avut loc la Timisoara Festivalul national de muzica usoara si dans Flori in orasul florilor. Au participat solistii: Mihai Miruna-Ecaterina (5 ani), obtinand Premiul special, Gibu Ana-Maria (9 ani), obtinand Premilul II, si Sarafim Razvan-Gabriel (11 ani), obtinand Premiul III.

14. In perioada 9-12 august 2007 la Festivalul international de muzica usoara Festivalul tineretii, desfasurat la Costinesti, solista Ana-Maria Gibu a obtinut Premiul special.

15. In data de 25.08.2005, la Barlad, la Festivalul national de muzica usoara Cant si dansez, solista Ana-Maria Gibu a obtinut mentiune.

16. In data de 29.09.2007 a avut loc la Vaslui Festivalul de Muzica usoara pentru copii Constelatia necunoscuta, unde s-au prezentat in urma preselectiei solistele: Alexandra Muha, Ana-Maria Gibu, Cezara Mindrescu si Ana-Maria Alexie. Solistele Alexandra Muha si Cezara Mindrescu au obtinut fiecare cate un premiu special.

17. In data de 23.11.2007 a avut loc la Iasi a II-a editie a Festivalului de muzica usoara FIERO, unde solista Ana-Maria Alexie a obtinut Premiul II, solista Laura Macoviciuc a obtinut Premiul III, iar Cezara Mindrescu Premiul special.

18. In data de 21-22 martie 2008 la Fesrivalul national de muzica usoara Ghiocelul de Argint, ce a avut loc la Barlad, 7 solisti ai Grupului VOCES au trecut preselectia, obtinand 6 premii : Eduard Danut Pintilei de 5 ani si Antonio Tanasa au obtinut Premii speciale, Ana Maria Gibu de 10 ani, Razvan Sarafim de 11 ani si Cezara Mindrescu de 8 ani au obtinut mentiuni, iar Ana-Maria Alexie a obtinut Premiul II.

19. In data de 8-11 mai 2008 la Baia Mare a avut loc Festivalul National de Muzica Usoara Ursuletul de Aur, unde Eduard Danut Pintilei a obtinut Premiul I.

20. In iunie 2008 a avut loc la Nurenberg, in Germania, Festivalul international de Muzica Usoara pentru Copii Prichindel, unde Eduard Danut Pintilei a obtinut Premiul I.

21. In perioada 10-12 iulie a avut loc Festivalul international Delfinul de aur, Navodari 2008, unde solistul Eduard Danut Pintilei a obtinut Premiul I.

22. Grupul VOCES a fost in Italia la Vaiano, Provincia Prato, in perioada 23.06-30.06.2008, unde a sustinut mai multe concerte integral in limba italiana cu piese din repertoriul interpretilor Andrea Bocelli, Laura Paussini, Raffaella Carra, Richi e Poveri, Adriano Celentano, Al Bano si Toto Cutugno ca mesageri ai infratirii dintre localitatile Vaiano si Dorohoi. Cel mai important spectacol a fost sustinut in localitatea La Briglia si a fost prezentat de Miss Italia, fotomodelul Barbara Chiappini, fiind televizat pe postul italian RAIUNO.

23. Grupul VOCES a participat in perioada 30.06-06.07.2008 la Festivalul National de Muzica Usoara Mamaia copiilor, festival televizat pe postul TVR 1.

24. In perioada 21-23 noiembrie 2008 a avut loc la Brasov Festivalul National de Muzica Usoara Fulg de Nea, unde Eduard-Danut Pintilei a obtinut Mentiune.

25. In perioada 27.02-01.03.2009 a avut loc Festivalul National de Muzica Usoara pentru Copii si Tineri Martisor dorohoian, unde Eduard-Danut Pintilei de 6 ani a obtinut Mentiune, Cezara Mindrescu de 9 ani a obtinut Premiul I, Ana-Maria Gibu de 11 ani a obtinut Premiul II si Codruta Barariu de 12 ani a obtinut Premiul III.

26. In perioada 20-21.03.2009 a avut loc la Birlad Festivalul National de Muzica Usoara pt. Copii Ghiocelul de argint, unde Damian Amina de 4 ani a obtinut Premiul Special Radio Iasi, Pintilei Eduard-Danut de 6 ani a obtinut Mentiune, Leparda Andreea de 10 ani a obtinut Mentiune, Macoviciuc Laura de 11 ani a obtinut Premiul special si Barariu Codruta-Bianca de 12 ani a obtinut Premiul III.

27. Luni 23 martie 2009, Pintilei Eduard-Danut, de 6 ani, si Barariu Codruta-Bianca, de 12 ani, au participat la preselectia zonala pentru Festivalul National Mamaia Copiilor si s-au calificat cu succes, Eduard cu a doua medie la categoria lui de varsta si Codruta cu a treia medie la Grupa a III-a de varsta.

 

"Majoritatea actiunilor realizate au fost mediatizate in presa, existand o buna colaborare cu mass-media locala si cu televiziunea, toate spectacolele si actiunile organizate si mentionate mai sus fiind prezentate in emisiunea Repere dorohoiene, realizator prof. Corneliu Ignat", ne-a marturisit Paul Ciprian Mihai, instructor al Grupului VOCES.

Activitatile realizate in cadrul cercului au fost mediatizate pe posturile nationale radio (Radio Romania Actualitati - Redactor corespondent Corneliu Filip si Radio Iasi – in emisiunea: 200 de minute, realizator Mihaela Munteanu, precum si Recreatia mare, realizator Mona Vilceanu).

 
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
342

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
600

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
169

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...