Veşnica nemulţumire a pensionarilor botoşăneni: Prea puţine bilete de tratament

Veşnica nemulţumire a pensionarilor botoşăneni: Prea puţine bilete de tratament

Acordarea biletelor de tratament prin Casa Judeţeană de Pensii Botoşani este un subiect mereu readus în discuţie de membrii Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Maria Paraschiv, preşedintele Sindicatului Pensionarilor, susţine că numărul biletelor este prea mic în comparaţie cu solicitările pensionarilor, bătălia mare fiind pe timpul verii.

O astfel de solicitare nu va putea fi niciodată însă satisfăcută, în condiţiile în care repartizarea biletelor se face în tranşe, pe parcursul tuturor sezoanelor.

“Toată lumea doreşte bilete de tratament în lunile de vară că în lunile de iarnă e mai greu să se deplaseze, sunt cu probleme diferite, la o anumită vârstă ai acumulat o căruţă de boli. Lumea cere Felix, Sovata, vechile staţiuni, şi numărul de zile s-a redus, erau 21, apoi au fost 18, şi acum sunt 16, mai prinzi două weekenduri şi ai terminat”, a spus Maria Paraschiv.

În cursul anului 2017, la Casa de Pensii Botoşani a fost depus un număr de 6.251 de cereri de acordare de bilete pentru tratament balnear, fiind repartizate 3.231 de bilete, din care au fost valorificate 3.190 de bilete. Un număr de 507 bilete de tratament au fost repartizate gratuit beneficiarilor unor legi speciale, veteranilor de război, pensionarilor de invalidatate sau persoanelor cu handicap.

În cazul pensionarilor, contribuţia individuală este de 50% din cuantumul brut al tuturor drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care s eface repartiţia. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta