Maria Paraschiv, președintele Sindicatului Pensionarilor, a ridicat această problemă în cadrul Consiliului Consultativ pentru problemele persoanelor vârstnice, la care a fost prezent și directorul CJP Botoșani, Cristina Anton.
"Era o perioadă când erau 21 de zile de tratament, le-au făcut 18, și acum sunt 16, dar nici 16 zile de tratament nu se fac. Depinde cum e încadrată seria, dacă se ajunge vineri seara, sâmbătă și duminică nu se face pentru că nu este medic, intri luni la doctor și abia dacă poți după amiază să intri la tratament să îl faci, dacă nu a doua zi. Și mai rămân zece zile. Nu cred că în 10 zile poți să remediezi cât de cât, că de tratat...Sunt prea puține zile, și doar omul plătește. Sunt persoane care ar trebui să meargă de două-trei ori pe an, sunt bolile reumatice care fac ravagii în rândul persoanelor vârstnice", a spus Maria Paraschiv.
Directorul Casei de Pensii susține că sunt foarte multe cereri pentru biletele de tratament.
"Avem foarte multe cereri și trebuie să mulțumim pe toată lumea", a afirmat Cristina Anton.
Până la această dată, la CJP Botoșani a fost înregistrat un număr de 5.237 de cereri pentru acordarea biletelor de tratament balnear atât din partea pensionarilor, cât și din partea persoanelor asigurate. Până la data de 24 iunie au fost vândute 883 de bilete, din care 115 gratuite.
În cazul pensionarilor, contribuția individuală este de 50% din cuantumul total brut al drepturilor de pensie din luna anterioară celei în care se efectuează repartiția. În acest an, prețul unui bilet la un hotel de 2 stele este de 1.388 lei, iar la hoteluri de 3 și 4 stele ajunge la 1.452 lei.
La Botoșani, prima serie de anul acesta a plecat la tratament în data de 10 martie, iar ultima serie va pleca în data de 1 decembrie, cele mai multe solicitări fiind însă pentru perioada sezonului estival.