Un cartier din Botoşani, pe locul doi în topul celor mai neavantajoase locuri din punct de vedere al costului vieţii!

Un cartier din Botoşani ocupă locul doi într-un sondaj privind cele mai neavantajoase locuri de locuit din România din punctul de vedere al costului vieţii. Percepţia asupra costului general al vieţii este cea de-a doua tema a studiului amplu realizat de Storia.ro si agenţia de cercetare D&D Research, „Oraşele si cartiere din România”, ce se va desfăşura pana la finalul anului 2017.

Un cartier din Botoşani, pe locul doi în topul celor mai neavantajoase locuri din punct de vedere al costului vieţii!

Periferia municipiului Botoşani a primit, din partea respondenţilor, un punctaj de 41,13 fiind depăşit doar de cartierul Bereasca din Ploieşti cu 34,59. Cel mai bun cartier din România a fost desemnat Grigorescu din Cluj, cu 66,78 punte. Cercetarea a analizat percepţia pe care romanii o au asupra costului vieţii perceput din oraşul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obţin.

Pentru realizarea clasamentului, participanţii studiului Storia.ro au fost invitaţi sa evalueze oraşele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al costului vieţii, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine.

La sondaj au participat 4448 de botoşăneni. Ca medie, pe oraşe, Botoşaniul se situează pe poziţia 9 din punct de vedere al celor mai neavantajoase, cu un punctaj de 51,33. Cel mai rău a fost catalogat Reşiţa, cu 48,44 şi cel mai bun Braşov, cu 59,90.

„Costul general al vieţii reprezint percepţia pe care o au oamenii despre cat de scumpa este viaţa in oraşul in care locuiesc. El înglobează de regula cheltuielile de zi cu zi, precum coşul de alimente, utilităţile, plata pentru bunurile si serviciile necesare traiului obişnuit. Pe de alta parte, percepţia despre costul general al vieţii este influenţată si de beneficiile oferite de traiul într-un anumit oraş. Spre exemplu, un cost al vieţii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de către oameni ca fiind mai avantajos in condiţiile in care aceştia simt ca au parte de alte beneficii arondate calităţii vieţii. De exemplu, o zona mai scumpa poate fi si in acelaşi timp mai sigura, moderna, explica Vlad Tureanu, Partener si Quantitative Research Director in cadrul D&D Research.

Sursa: Storia.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Adolescent înecat în iazul Negreni!

astăzi, 14:39
816

Sezonul cald aduce și primele tragedii din acest an! Un adolescent în vârstă de 15 ani a murit, duminică, înecat în iazul Negreni, comuna Știubieni.La locul p...

Amenzi de peste 40.000 de lei aplicate la o singură acțiune a Poliției pe raza comunei Rădăuți Prut!

astăzi, 12:08
568

Poliţiştii Serviciului de Ordine Publică au efectuat o acţiune pe raza comunei Rădăuţi Prut, pentru prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă comise în zona unităţilor de aliment...

Beat și cu permisul suspendat, la plimbare pe drumul european!

astăzi, 11:57
449

Poliţiştii oraşului Flămânzi, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au oprit pentru control pe drumul european DE 58 un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani....