Sute de persoane cu dizabilitati au iesit in strada: "Nu vrem sa devenim asistati social"

Sute de persoane cu dizabilitati au iesit in strada: "Nu vrem sa devenim asistati social"

Peste 200 de persoane cu dizabilitati au protestat, marti, in fata Ministerului Muncii, acuzand ca Unitatile Protejate Autorizate vor fi desfiintate, de la 1 septembrie, din cauza OUG 60/2017, iar firmele nu vor mai achita taxa de handicap catre ONG-uri.

"Guvernul a adoptat OUG 60/2017, prin care activitatea Unitatilor Protejate Autorizate este profund afectata. De la 1 septembrie, 2.000 de persoane isi vor pierde locurile de munca fiindca firmele nu vor mai achita taxa de handicap catre ONG-uri, ci vor fi obligate sa vireze banii direct statului. Aceste persoane cu handicap nu isi pot gasi un loc de munca, tocmai acesta era rolul UPA, sa ofere persoanelor cu dizabilitati sansa de a fi productivi, de a munci. Din septembrie, majoritatea acestor organizatii se vor inchide, iar angajatii vor deveni asistati social si vor trebui sa se intretina cu un ajutor de handicap de cateva sute de lei. Deci, prin aceasta Ordonanta, Guvernul si Ministerul Muncii nu au avut alta intentie decat sa faca rost de mai multi bani la buget. Noi solicitam sa se renunte la aceasta Ordonanta", a explicat directorul Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale, Diana Chiriacescu.

Intre protestatari se numara si Alexandru Flavian Craciun, care, desi de 10 ani se afla in scaun cu rotile, practica tenis de performanta. El spune ca cei de la putere il condamna sa fie asistat social, prim masurile legislative adoptate.

"Am 30 de ani, de 10 ani sunt in scaunul cu rotile si practic de aproape opt ani tenis de performanta. Am si un ONG, o Unitate Protejata, iar de la intai septembrie va trebui sa dau afara toti angajatii, pentru ca Ordonanta de Urgenta, practic, nu ne mai da dreptul sa muncim. Nu vrem sa devenim asistati social, eu vreau sa muncesc. Ministerul Muncii si Guvernul Romaniei ne condamna sa fim niste asistati social, sa stam in casa si sa ne plangem de mila ca suntem persoane cu dizabilitati", a spus Alexandru Flavian Craciun.

ziare.com
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...