Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

14 familii şi persoane singure din judeţ au primit marţi ajutoarele de urgenţă aprobate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în urma demersurilor efectuate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

Suma totală alocată celor 14 familii şi persoane singure- patru din Dorohoi, opt din Botoşani şi câte una din Truşeşti, Avrămeni şi Călăraşi-, este de 49.000 lei.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul au aprobat alocarea acestor ajutoare financiare de urgenţă dat fiind că beneficiarii lor se află în situaţii dramatice, majoritatea cauzate de probleme de sănătate. "Tocmai acesta este şi motivul pentru care aceste familii şi persoane singure au solicitat discreţie. Este vorba de cazuri grave dar şi de cazuri sociale, sumele alocale fiind între 1.500 şi 5.000 de lei. O singură persoaă nu a putut fi contactată pentru a i se transmite ajutorul financiar", spune Rodica Creţu, purtătorul de cuvânt al AJPIS.

De la începutul anului și până în prezent, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani a mai efectuat plăți cu titlu de ajutor de urgență pentru un număr de 33 familii sau persoane singure, în sumă totală de 90.800 lei.

INFO PLUS:

În temeiul art.28 alin.(1) din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale art. 37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările si completările ulterioare, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
754

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
71

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
296

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...