Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

14 familii şi persoane singure din judeţ au primit marţi ajutoarele de urgenţă aprobate de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale, în urma demersurilor efectuate de Agenţia Judeţeană de Plăţi şi Inspecţie Socială.

Botoşani: Ajutoare de urgenţă pentru cazuri medicale grave şi cazuri sociale

Suma totală alocată celor 14 familii şi persoane singure- patru din Dorohoi, opt din Botoşani şi câte una din Truşeşti, Avrămeni şi Călăraşi-, este de 49.000 lei.

La sfârşitul lunii iulie, Guvernul au aprobat alocarea acestor ajutoare financiare de urgenţă dat fiind că beneficiarii lor se află în situaţii dramatice, majoritatea cauzate de probleme de sănătate. "Tocmai acesta este şi motivul pentru care aceste familii şi persoane singure au solicitat discreţie. Este vorba de cazuri grave dar şi de cazuri sociale, sumele alocale fiind între 1.500 şi 5.000 de lei. O singură persoaă nu a putut fi contactată pentru a i se transmite ajutorul financiar", spune Rodica Creţu, purtătorul de cuvânt al AJPIS.

De la începutul anului și până în prezent, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani a mai efectuat plăți cu titlu de ajutor de urgență pentru un număr de 33 familii sau persoane singure, în sumă totală de 90.800 lei.

INFO PLUS:

În temeiul art.28 alin.(1) din Legea nr.416/2001 privind venitul minim garantat cu modificările şi completările ulterioare, respectiv ale art. 37-40 din Normele metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.50/2011, cu modificările si completările ulterioare, la propunerea Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Guvernul poate dispune acordarea unor ajutoare de urgenţă familiilor şi persoanelor care se află în situaţii de necesitate datorate calamităţilor naturale, incendiilor, accidentelor, precum şi pentru alte situaţii deosebite datorate stării de sănătate ori altor cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
180

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
180

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
264

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...