Se caută voluntari pentru educația copiilor din plasament din Botoșani

Se caută voluntari pentru educația copiilor din plasament din Botoșani

Filiala Botoșani a programului educațional "Ajungem MARI" a dat startul unei noi sesiuni de înscrieri. Se caută voluntari inimoși, din orice domeniu de activitate, pentru a dărui 3 ore/săptămână, timp de cel puțin 6 luni, copiilor din centrele de plasament din Botoșani. Vârsta minimă pentru înscriere este de 16 ani. 

În funcție de abilitățile lor, voluntarii selectați vor susține ședințe de pregătire școlară pe diferite teme: de la lecții de matematică, engleză și limba română, până la ateliere de cultură generală, fotografie, muzică, arte plastice, educație financiară, sport, ieșiri recreative, vizite profesionale, evenimente caritabile, toate cu scopul de a-i ajuta pe copii să devină adulți responsabili și independenți. 

Experiența în lucrul cu cei mici nu este necesară. Echipa națională de experți a "Ajungem MARI" oferă un training inițial, de 8 ore, urmând ședințe lunare de consiliere și instruire a voluntarilor. 

"Personalitatea copiilor cu care lucrează voluntarii Ajungem Mari este în formare. Personalitatea copilului reprezintă un set complex de calități, opinii, gânduri, atitudini și idei pe care și le formează și însușește copilul încă din copilărie, se formează în timp și prin efort constant, de durată. Factorul social, modul în care te comporți cu micuțul, felul în care îl încurajezi să socializeze cu ceilalți, cultura la care este expus și care îi este inoculată de mic și mediul emoțional în care este crescut contribuie din plin la dezvoltarea lui emoțională. Educația nu înseamnă doar asimilare de informații, ci și socializare, comunicare, reguli, iar modul în care este tratat un copil în centru de catre educatori, voluntari și colegi are un impact puternic asupra dezvoltării personalității", explică Adina Pascal, coordonator local al voluntarilor Ajungem MARI. 

Înscrierile au loc până pe 28 februarie a.c. Pe parcursul ultimului modul, 40 de voluntari au reușit să ajute aproape 90 de copii instituționalizați din Botoșani. Programul se desfășoară în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Botoșani.

Detalii și pașii de înscriere: - https://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/



_____________________

Asociația Lindenfeld este o organizație non-guvernamentală ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile în domenii cheie ale societății. 

Ajungem MARI este singurul program demarat de Asociația Lindenfeld și susține educația copiilor din centre de plasament și medii defavorizate. 

 

Spune-ne opinia ta