Reunirea anuală a tinerilor din Protopopiatul Darabani

Reunirea anuală a tinerilor din Protopopiatul Darabani

La intrarea Prutului în ţară, la graniţă cu Ucraina, 55 de tineri din parohiile Protopopiatului Darabani au participat, joi 20 iunie 2019, la cea de a treia ediţie a Întâlnirii anuale a tinerilor din Protopopiatul Darabani. Evenimentul a avut loc la Parohia „Sfântul Mucenic Dimitrie” din Oroftiana de Jos, judeţul Botoşani, şi a fost organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Mitropolit Teofan, de către Departamentul Misiune pentru Tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, în colaborare cu Protopopiatul Darabani.

La ediţiile trecute, tinerii au încercat să caute răspunsuri la diferite teme de interes. De exemplu, în anii trecuţi au vorbit despre libertatea şi despre unitate şi importanţa cunoaşterii trecutului neamului. Anul acesta, cei prezenţi au avut ca temă de reflecţie „Sfânta Liturghie - izvorul vieţii”. Ei s-au străduit să înţeleagă ce să facă pentru ca timpul petrecut la slujbă să fie unul câştigat, unul în care să rodească şi în viaţa lor darurile revărsate de Hristos.

Programul întâlnirii a constat în săvârşirea Sfintei Liturghii, slujită de un sobor de preoţi din care au făcut parte părintele protoiereu Costică Pânzariu, părintele responsabil de tineret din protopopiat şi părinţii moderatori. Conferinţa cu tema „Sfânta Liturghie - izvorul vieţii” a fost susţinută de părintele arhimandrit Nicodim Petre, consilierul Sectorului de misiune. De asemenea, au avut loc sesiuni de lucru pe grupe de vârstă, o sesiune de concluzii în plen şi spectacol susţinut de tinerii participanţi.

Nu ştim cât a reuşit fiecare să pătrundă din tainele Sfintei Liturghii, dar am încredinţarea că astfel de întâlniri care îi pun împreună pe tineri le pot întări acestora sentimentul că a trăi cu Hristos şi a-şi mărturisi valorile în care cred reprezintă ceva firesc şi că nu sunt singuri pe cale. (Pr. Andrei Grigore - preot responsabil de activităţile de tineret din Protopopiatul Darabani)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
180

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
273

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
115

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...