Prima ediţie a Şcolii persoanelor cu boala Parkinson şi a familiilor lor, miercuri, la Botoșani!

Prima ediţie a Şcolii persoanelor cu boala Parkinson şi a familiilor lor, miercuri, la Botoșani!

Miercuri, la Botoşani se desfășoară prima ediţie a Şcolii persoanelor cu boala Parkinson şi a familiilor lor, eveniment la care vor participa conferenţiari universitari, reprezentanţi ai asociaţiilor şi asistenţi sociali din ţară.

„Este vorba de un eveniment de informare medicală dedicat persoanelor cu boala Parkinson avansată şi familiilor lor, și este legat în special de evoluţia bolii şi calitatea vieţii paceintului”, a menționat Emilia-Paula Zagavei, preşedintele Asociaţiei Sufletul Lalelelor Botoşani.

Boala Parkinson este o boală neurodegenerativă care înseamnă o pierdere progresivă de neuroni și afectează în principal mobilitatea, printre simptome fiind si depresia, anxietatea, halucinațiile. La nivel mondial, boala afectează peste patru milioane de persoane, aproximativ 70.000 în România. Vârsta medie de debut al bolii este 62 de ani. In Botoşani sunt luaţi în evidenţe peste 1.100 de bolnavi.

La Botoșani, prima ediţie a Şcolii persoanelor cu boala Parkinson şi a familiilor lor are loc miercuri, la ora 15:30, Hotel Rapsodia.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
199

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
316

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
118

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...