O botoșăneancă a demascat un escroc italian care fura bani din contul bătrânei și o supunea la perversiuni sexuale!

Românca plecată din Botoșani după moartea soțului său, pentru a depăși o depresie, continuă să lucreze pentru bătrâna de 90 de ani din sudul Italiei. O îngrijește, o protejează și îi plătește și cheltuielile în aceste zile, deoarece contul femeii este blocat.

O botoșăneancă a demascat un escroc italian care fura bani din contul bătrânei și o supunea la perversiuni sexuale!

 Violeta Guluță Szabo  

Szabo Guluță Violeta, în vârstă de 52 de ani, este originară din județul Botoșani și în urmă cu 7 ani a început să lucreze ca asistentă domiciliară pentru o bătrână. 

Bătrâna, rezidentă în localitatea Castelbuono din provincia Palermo, care nu a fost căsătorită și nu are copii, este bolnavă de Alzheimer. Cillufo, un fost polițist acum ieșit la pensie, se pare că a convins-o să îl numească administratorul bunurilor sale, trecând apoi la șantaj și amenințări chiar și la adresa Violetei, îngrijitoarea româncă de la care pretindea bani pentru a-i plăti contribuțiile la stat conform contractului de muncă, informeaza rotalianul.com.

Bărbatul, care nu are niciun fel de grad de rudenie sau de altă natură cu bătrâna, a convins-o pe aceasta să semneze o împuternicire care-i permitea să gestioneze după bunul său plac contul curent al bătrânei și în același timp se adresa badantei românce care lucra pentru femeia de 90 de ani, ca și cum angajatorul ar fi fost el: „Ești o sclavă, faci o muncă de tot rahatul, tu trebuie să taci, că aici eu comand! Dacă vrei să mai stai aici, faci cum îți spun eu, ori plătești ori te concediez!” Astfel, Violeta i-a dat italianului în 5 ani aproximativ 5500 de euro pentru a-i plăti contribuțiile la stat, cu toate că femeia se învoise inițial ca aceste contribuții să-i fie plătite de către angajator. „Îi dădeam trimestrial 260 de euro care reprezentau 50% din totalul contribuțiilor la Inps, dacă nu-i dădeam banii ăștia mă amenința că mă concediază”, spune Violeta.

În urma anchetei efectuate de autorități reiese că bărbatul italian ajunsese până la punctul în care reușise să condiționeze psihologic femeia de 90 de ani, încât aceasta să vândă și o bucată de teren aflată în localitatea Pollina. După ce ar fi încheiat vânzarea terenului și a transferat banii în contul bancar al bătrânei, în mai puțin de doi ani de zile Cillufo a scos toți banii din contul bătrânei și i-a cheltuit.

Dar lăcomia bărbatului nu era singurul său defect, Violeta aflase de la îngrijitoarea care fusese înaintea sa la acest post de muncă și de alte vicii ale italianului. Femeia care lucrase acolo înaintea ei îi povestise că îl suprinsese pe Domenico Cillufo când acesta încerca să-i facă sex oral bătrânei. Alertată și de acest aspect și copleșită de cuvintele umilitoare și atitudinea de stăpân pe care o exercita asupra sa Cillufo, Violeta instalează fără știrea acestuia o cameră video în camera bătrânei care zăcea la pat. Înregistrează astfel în timpul orelor libere pe care le avea și când rămânea bărbatul cu bătrâna, anumite scene compromițătoare.

În rechizitoriul scris de procurorul Annadomenica Gallucci după vizionarea filmarilor, se arată că deși bătrâna cerea bărbatului să se oprească, acesta ducea mai departe agresiunea sexuală. Astfel, pe lângă acuzația de înșelătorie a unei persoane fără discernământ și de extorsiune prin amenințare, italianul Domenico Cillufo este acuzat acum și de violență sexuală, scrie sursa citata.

Un act curajos și de mare responsabilitate din partea româncei, care spune: „Îmi era tare milă de bătrânică, a muncit o viață ca funcționar la Poșta din Palermo iar acum la bătrânețe, pe lângă faptul că e bolnavă, vai de ea, mai trebuia să fie supusă și la asemenea traume.”

În fața procuratorului, un nepot al bătrânei care urmează să devină tutorele acesteia, declară: „Violeta nu este numai o îngrijitoare bună, este mult mai mult, datorită ei mătușa noastră este încă în viață!”

Violeta Guluță Szabo, românca plecată din Botoșani după moartea soțului său pentru a depăși o depresie care îi dădea târcoale, continuă să lucreze pentru bătrâna de 90 de ani din sudul Italiei. O îngrijește, o protejează și îi plătește și cheltuielile în aceste zile, deoarece contul femeii este blocat, neavând nici un tutore legal care să poată face prelevări de bani. „Am fost anunțată că abia miercuri vine o avocată care va putea face prelevări și atunci o să-mi restitue ceea ce am cheltuit. Până atunci îi cumpăr eu bătrânei tot ce îi trebuie: mâncare, medicamente și toate celelate”.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Șefii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, instruiți de pompierii militari!

astăzi, 15:44
140

Joi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a avut loc convocarea şefilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă (...

Cel mai întâlnit cancer în rândul copiilor. Care este primul simptom

Miercuri, 20 Februarie 2019
795

Cancerul osos în rândul copiilor este destul de des întâlnit. Deși nu este cunoscută cauza exactă a sarcoamelor osoase, specialiștii cred că ereditatea are un mare cuv&aci...

Camion rămas împotmolit într-un șanț, la Dorohoi

Miercuri, 20 Februarie 2019
796

Incident mai puțin obișnuit petrecut marți, 19 februarie 2019, în jurul orei 16:00, pe drumul național care leagă municipiile Dorohoi și Darabani.Drumul național 29A a fost blocat pe ...