Mai multe instituţii publice şi şcoli din Botoşani riscă să fie amendate. Vezi motivul!

Mai multe instituţii publice şi şcoli din Botoşani riscă să fie amendate. Vezi motivul!

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Botoşani desfăşoară ample verificări la instituţiile publice, dar şi la unităţile de învăţământ din întreg judeţul, pentru a vedea dacă au dus la îndeplinire măsurile trasate la controalele anterioare.

Inspectorii sociali verifică dacă au fost amenajate rampe de acces pentru persoanele cu handicap, dar şi toalete pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoşani, susţine că astfel de verificări au fost făcute începând cu anul 2013, dar puţini sunt cei care s-au conformat. Dacă nu vor intra în legalitate se vor aplica amenzi, anunţă Tocariu.

Problema este, în continuare, la instituţii publice şi la şcoli. Din 2013 am demarat această acţiune de control şi tot au fost date termene dar, din păcate, nu au fost făcute aceste amenajări. Principalul movit invocat este că nu au bani. Până în prezent nu am aplicat sancţiuni dar acum este ultimul rând de termene şi aveau timp din 2013 până acum să aibă astfel de amenajări. Vom trece la amenzi acolo unde nu s-a remediat problema”, a declarat Sebastian Tocariu.

Mai sunt şi situaţii în care la unele instituţii unde sunt astfel de rampe de acces nu pot fi folosite, pentru că acestea au fost în aşa fel construite încât nu pot fi utilizate, punând în pericol siguranţa. 

Astfel de verificări au fost făcute şi în oraşele din judeţ, privind amenajările de la trecerile pentru pietoni, dar şi la transportatori. Şi s-a depistat aceaaşi problemă, lipsa acestor amenajări pentru persoanele cu handicap. Transportatorii au invocat faptul că adapatrea unei maşini pentru persoanele cu handicap este o investiţie costisitoare iar atunci când au astfel de călători şoferii coboară şi îi ajută să urce în mijlocul de transport.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Victimele accidentelor rutiere, comemorate la Botoşani. “Nu trece dincolo, alege viaţa!” FOTO

astăzi, 10:59
662

Şi în acest an, la Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean au marcat Ziua comemorăii victimelor accidentelor rutiere.Poliţiştii rutieri au împărţit plian...

Vezi cuantumul taxelor, pentru anul 2018, datorate bugetului judeţean!

Sâmbătă, 18 Noiembrie 2017
828

Taxele locale datorate de persoanele fizice şi persoanele juridice bugetului judeţului, pentru anul 2018, vor fi aprobate de consilierii judeţeni în şedinţa ordinară de săptămâna v...

Peste 200 de copii născuţi prematur, în 2017, la Maternitatea Botoşani. “Au fost şi copii sub 1.000 de grame”

Vineri, 17 Noiembrie 2017
1645

Numărul copiilor care se nasc prematur, la Botoşani, se păstrează constant de la un an la altul. Potrivit medicului Carmen Zaboloteanu, şeful Secţiei Neonatologie de la Secţia de Obstetrică ş...