Mai multe instituţii publice şi şcoli din Botoşani riscă să fie amendate. Vezi motivul!

Mai multe instituţii publice şi şcoli din Botoşani riscă să fie amendate. Vezi motivul!

Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Botoşani desfăşoară ample verificări la instituţiile publice, dar şi la unităţile de învăţământ din întreg judeţul, pentru a vedea dacă au dus la îndeplinire măsurile trasate la controalele anterioare.

Inspectorii sociali verifică dacă au fost amenajate rampe de acces pentru persoanele cu handicap, dar şi toalete pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sebastian Tocariu, directorul AJPIS Botoşani, susţine că astfel de verificări au fost făcute începând cu anul 2013, dar puţini sunt cei care s-au conformat. Dacă nu vor intra în legalitate se vor aplica amenzi, anunţă Tocariu.

Problema este, în continuare, la instituţii publice şi la şcoli. Din 2013 am demarat această acţiune de control şi tot au fost date termene dar, din păcate, nu au fost făcute aceste amenajări. Principalul movit invocat este că nu au bani. Până în prezent nu am aplicat sancţiuni dar acum este ultimul rând de termene şi aveau timp din 2013 până acum să aibă astfel de amenajări. Vom trece la amenzi acolo unde nu s-a remediat problema”, a declarat Sebastian Tocariu.

Mai sunt şi situaţii în care la unele instituţii unde sunt astfel de rampe de acces nu pot fi folosite, pentru că acestea au fost în aşa fel construite încât nu pot fi utilizate, punând în pericol siguranţa. 

Astfel de verificări au fost făcute şi în oraşele din judeţ, privind amenajările de la trecerile pentru pietoni, dar şi la transportatori. Şi s-a depistat aceaaşi problemă, lipsa acestor amenajări pentru persoanele cu handicap. Transportatorii au invocat faptul că adapatrea unei maşini pentru persoanele cu handicap este o investiţie costisitoare iar atunci când au astfel de călători şoferii coboară şi îi ajută să urce în mijlocul de transport.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Autorităţile botoşănene, în alertă din cauza Codului Galben de vreme rea! Drumarii, pregătiţi să intervină!

astăzi, 16:05
110

Prefectul judeţului, Dan Şlincu, le-a cerut şefilor instituţiilor ce fac parte din CJSU să fie disponibili în orice moment şi pregătiţi să intervină dacă situaţia o va impune....

Monumente istorice dispărute de zeci de ani, existente încă pe hârtie. "Din motive pur administrative sau de indolenţă a unor funcţionari..."

astăzi, 14:37
132

Mai multe obiective din judeţul Botoşani, care au fost încadrate în categoria monumentelor istorice, dar care sunt dispărute fizic de zeci de ani, figurează în continuare pe list...

Mii de rable scoase din circulaţie, la Botoşani, cu bani de la stat

astăzi, 14:00
134

Potrivit directorului Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Botoşani, Eugen Mateciuc, Programul Rabla va continua şi în cursul acestui an şi va fi destinat atât persoanelor fizice,...