Locuitorii unei comune de lângă Botoşani revoltaţi, după ce a crescut preţul biletelor la transport! Ameninţă cu proteste!

Cetăţenii unei comune de lângă municipiul Botoşani sunt extrem de revoltaţi după ce operatorii care asigură transportul local au majorat preţul biletelor de călătorie.

Locuitorii unei comune de lângă Botoşani revoltaţi, după ce a crescut preţul biletelor la transport! Ameninţă cu proteste!

Peste 100 de cetăţeni din comuna Răchiţi s-au plâns primarului de faptul că au fost scumpite biletele pe rutele Botoşani-Costeşti şi Botoşani-Roşiori şi spun că dacă transportatorii nu vor micşora tarifele vor ieşi în tradă să protesteze.

Tarifele au fost majorate începând cu data de 1 iunie, iar pe o distanţă de 6 kilometri preţul unui bilet este de 6 lei.

Autorităţile locale din Răchiţi au cerut sprijinul prefectului, marţi având loc o întâlnire la care au participat şi reprezentanţii mai multor instituţii.

“Operatorii au scumpit tariful cu 1 leu, el pare nesemnificativ, dar este foarte mare. De exemplu, pentru şase kilometri la Costeşti biletul este 6 lei, în condiţiile în care 8 lei este până la Dorohoi şi nu compari 6 kilometri cu 35. La noi era cel mai scump tarif din judeţ pentru că alte comune cu acelaşi număr de kilometri aveau tariful în jumătate, de 3-4 lei. Vă daţi seama ce înseamnă pentru un navetist, cu salariul minim pe economie, să dea 12 lei pe zi dus-întors. Trei sferturi din salariu se duce pe navetă. Am avut peste 100 de oameni care s-au plâns de tariful exagerat. Am apelat la domnul prefect şi a mediat întâlnirea la care au  fost chemaţi şi reprezentanţii ARR, ISCTR, de la Consiliul Judeţean, operatorii, şi m-a asigurat de tot sprijinul dumnealui. Operatorii spun că vor vedea, că vor mai face nişte calcule să ajusteze, că ei nu au umblat la preţ de câţiva ani. Oamenii ameninţă şi cu proteste. La noi a fost din start cel mai scump tarif din judeţ. Vreau ca oamenii din comuna Răchiţi să fie trataţi la fel ca în celelalte comune, cu o egalitate cât de cât acceptabilă. Mi se pare o discriminare la adresa cetăţenilor”, a declarat primarul Florin Bulgaru.

Acesta a cerut un control şi din partea ANRSC şi al Protecţiei Consumatorului privitor la noile tarife.

Transportul local în comun pe rutele Botoşani-Roşiori şi Botoşani-Costeşti este asigurat de trei firme.

 

Spune-ne opinia ta