Încercare eșuată a Mitropoliei de a instala un nou preot la Schitul Orășeni! FOTO

Încercare eșuată a Mitropoliei de a instala un nou preot la Schitul Orășeni! FOTO

Astăzi, 12 noiembrie 2017, o delegație a Arhiepiscopiei Iașilor s-a deplasat la biserica Parohiei Schit Orășeni din județul Botoșani pentru a-l prezenta comunității pe preotul delegat de Centrul Eparhial pentru a sluji pe perioada clarificării situației canonice a fostului preot Ioan Ungureanu, care a fost caterisit de Consistoriul Arhiepiscopiei Iașilor, decizie confirmată și de instanța superioară, Consistoriul Mitropolitan.

Conform unui comunicat de presă remis de Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Iașilor, "deplasarea s-a făcut la solicitarea enoriașilor din această parohie, care au trimis două memorii la Centrul Eparhial, fiecare însoțit de câteva zeci de semnături".

Această acțiune canonică și legală, mai precizează reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor, desfășurată în chip pașnic pe tot parcursul ei de credincioși din parohie împreună cu delegați ai Centrului Eparhial, a fost obstrucționată încă de la început de fostul preot Ungureanu, care se afla în biserică, dar fără a fi început vreo slujbă, și de câțiva susținători ai săi, unii aduși din alte localități, care au recurs la cuvinte jignitoare, amenințări și bruscări.

În fața acestor manifestări violente, reprezentanții Arhiepiscopiei Iașilor au preferat să se retragă, menținând același comportament pașnic, se precizează în finalul comunicatului de presă.

Reamintim că preotul Ioan Ungureanu, parohul Bisericii din Schit Orăşeni, a fost caterisit prin decizia Consistoriului Eparhial din cadrul Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, la două luni şi jumătate de la momentul la care faţa bisericească a fost oprită de la oficierea de slujbe. La începutul lunii mai, preotul Ioan Ungureanu a fost oprit de la slujbe, sancţionat fiind astfel pentru faptul că a refuzat să-l mai pomenească pe chiriarhul locului, acuzându-l de erezie pe ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, pentru că ar fi semnat documente ecumeniste în cadrul Sinodului Pan-Ortodox din Creta. De asemenea, fostul preot Ungureanu a fost învinuit de schismă, de insultă, calomnie, defăimarea şi clevetirea în public, de instigare la atitudini şi fapte negative, de săvârşirea Sfintelor Taine şi erurgii cu nerespectarea prevederilor tipiconale, navetism, de neascultarea faţă de autorităţile bisericeşti şi de contrazicerea publică a poziţiei oficiale a Bisericii.



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Actorii botoșăneni care au călcat pe covorul roșu de la Cannes revin în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:55
13

Comunitatea Rușilor Lipoveni din Botoșani, împreună cu Uniunea Armenilor din România - sucursala Botoșani, invită publicul pe 24 martie, la ora 12.30, în Sala “Eminescu&rd...

Mesaj devastator pentru politicieni de la copilul unor români care muncesc în Italia: ”I-au înstrăinat pe părinții mei!” / ”Noi o să fim puterea țării!”

astăzi, 11:25
76

La doar 15 ani, Denis, un adolescent de origine română născut și crescut în Italia, a devenit subiectul unei dezbateri intense după ce a postat pe rețelele de socializare un mesaj pat...

S-au oprit sau nu căutările lui Ayan pe timpul nopții? Mărturisirea unui localnic: ”Aici pot confirma!” (Foto)

astăzi, 10:34
1018

Din fericire, copilul a fost găsit luni de către polițiști. Micuțul era nevătămat, fiind predat imediat medicilor pentru a fi evaluat medical.Dispărut de duminică, în jurul orei 15....