Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe".

Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) protestează în prezent în mai multe judeţe, unde a oprit circuaţia maşinilor de transport persoane, urmând ca în perioada următoare să oprească transportul şi în celelalte judeţe, a declarat Augustin Hagiu, preşedinte FORT.

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe. La această oră este oprită circulaţia şi pe ruta judeţeană şi interjudeţeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a declarat pentru Mediafax Augustin Hagiu.

Circulaţia se opreşte în mai multe judeţe, printre care Bistriţa şi Satu Mare. Numărul total de maşini licenţiate pentru cursele regulate de transport judeţean şi interjudeţean este de circa 30.000 iar daca FORT va opri circulaţia în jumătate din ţară, aşa cum şi-a propus, se vor opri circa 16.000 de maşini, a spus Hagiu.

Ulterior, intr-o interventie la Digi24, el a anuntat ca situatia s-a extins la 11 judete si numarul va creste. "Pana la ora 12.00 speram ca membrii FORT din intreaga tara sa intre in greva. Stiu ca oamenii sunt afectati, dar ii rugam sa ne inteleaga, in conditiile in care schimbarile pe care ministrul Sova vrea sa le impuna in transportul interjudetean judetean si intrajudetean ii vor afecta si pe ei, incepand de anul viitor", a precizat Augustin Hagiu, citat de Digi 24. Acesta a mai declarat ca, prin modificarile pe care vrea sa le aduca Legii 980/2011, ministrul Sova "pune carul inaintea boilor".

Transportatorii sunt nemulţumiţi de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Şova care liberalizează tnsportul judeţean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor, iar pentru joi transportatorii au anunţat întreruperea transportului de persoane. Ulterior Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că a anulat protestul programat joi dimineaţa în toată ţara şi i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situaţia.

"Stimați pasageri, Datorită poziției distructive și abuzive față de transportul rutier de călători a Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, începând cu data de 11.10.2018 suntem nevoiți să oprim activitatea pentru o perioadă nedeterminată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a unei autogari din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
160

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
246

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
105

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...