Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe".

Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) protestează în prezent în mai multe judeţe, unde a oprit circuaţia maşinilor de transport persoane, urmând ca în perioada următoare să oprească transportul şi în celelalte judeţe, a declarat Augustin Hagiu, preşedinte FORT.

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe. La această oră este oprită circulaţia şi pe ruta judeţeană şi interjudeţeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a declarat pentru Mediafax Augustin Hagiu.

Circulaţia se opreşte în mai multe judeţe, printre care Bistriţa şi Satu Mare. Numărul total de maşini licenţiate pentru cursele regulate de transport judeţean şi interjudeţean este de circa 30.000 iar daca FORT va opri circulaţia în jumătate din ţară, aşa cum şi-a propus, se vor opri circa 16.000 de maşini, a spus Hagiu.

Ulterior, intr-o interventie la Digi24, el a anuntat ca situatia s-a extins la 11 judete si numarul va creste. "Pana la ora 12.00 speram ca membrii FORT din intreaga tara sa intre in greva. Stiu ca oamenii sunt afectati, dar ii rugam sa ne inteleaga, in conditiile in care schimbarile pe care ministrul Sova vrea sa le impuna in transportul interjudetean judetean si intrajudetean ii vor afecta si pe ei, incepand de anul viitor", a precizat Augustin Hagiu, citat de Digi 24. Acesta a mai declarat ca, prin modificarile pe care vrea sa le aduca Legii 980/2011, ministrul Sova "pune carul inaintea boilor".

Transportatorii sunt nemulţumiţi de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Şova care liberalizează tnsportul judeţean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor, iar pentru joi transportatorii au anunţat întreruperea transportului de persoane. Ulterior Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că a anulat protestul programat joi dimineaţa în toată ţara şi i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situaţia.

"Stimați pasageri, Datorită poziției distructive și abuzive față de transportul rutier de călători a Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, începând cu data de 11.10.2018 suntem nevoiți să oprim activitatea pentru o perioadă nedeterminată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a unei autogari din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A început sezonul brazilor de Crăciun: Amenzi de mii de lei și marfă confiscată!

astăzi, 13:09
13

În cursul zilei de miercuri, poliţiştii Secţiei Rurale nr. 6 Pomârla aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza de competenţă au oprit pentru control o autout...

Ce au scris maghiarii după accidentarea Cristinei Neagu

astăzi, 13:03
54

Presa maghiară tratează pe larg accidentarea Cristinei Neagu. Programul mult prea încărcat e principala cauză pentru problemele de sănătate avute de sportivele prezente la Campionatul Euro...

Proiect educaţional interjudeţean organizat la Biblioteca Judeţeană "Mihai Eminescu"

astăzi, 12:22
30

Luna decembrie este încărcată de surprize, sărbători şi multe emoţii pentru cei mici. Sărbătorile iernii încep, pentru copii, odată  cu sosirea Moşului Nicolae. Cu pric...