Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe".

Greva transportatorilor. Circulaţia de transport persoane din mai multe judeţe, paralizată!

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT) protestează în prezent în mai multe judeţe, unde a oprit circuaţia maşinilor de transport persoane, urmând ca în perioada următoare să oprească transportul şi în celelalte judeţe, a declarat Augustin Hagiu, preşedinte FORT.

„Am început deja să protestăm în nouă judeţe: Vaslui, Iaşi, Botoşani, Galaţi, Constanţa, Braşov, Călăraşi, Neamţ şi Mureş, urmând ca în perioada următoare să fie oprită circulaţia şi în celelalte judeţe. La această oră este oprită circulaţia şi pe ruta judeţeană şi interjudeţeană, până în ora 12.00, urmând să continuăm până la scoaterea acestui ordin”, a declarat pentru Mediafax Augustin Hagiu.

Circulaţia se opreşte în mai multe judeţe, printre care Bistriţa şi Satu Mare. Numărul total de maşini licenţiate pentru cursele regulate de transport judeţean şi interjudeţean este de circa 30.000 iar daca FORT va opri circulaţia în jumătate din ţară, aşa cum şi-a propus, se vor opri circa 16.000 de maşini, a spus Hagiu.

Ulterior, intr-o interventie la Digi24, el a anuntat ca situatia s-a extins la 11 judete si numarul va creste. "Pana la ora 12.00 speram ca membrii FORT din intreaga tara sa intre in greva. Stiu ca oamenii sunt afectati, dar ii rugam sa ne inteleaga, in conditiile in care schimbarile pe care ministrul Sova vrea sa le impuna in transportul interjudetean judetean si intrajudetean ii vor afecta si pe ei, incepand de anul viitor", a precizat Augustin Hagiu, citat de Digi 24. Acesta a mai declarat ca, prin modificarile pe care vrea sa le aduca Legii 980/2011, ministrul Sova "pune carul inaintea boilor".

Transportatorii sunt nemulţumiţi de un ordin al ministrului Transporturilor Lucian Şova care liberalizează tnsportul judeţean de persoane. Mai multe întâlniri au avut loc la Ministerul Transporturilor, iar pentru joi transportatorii au anunţat întreruperea transportului de persoane. Ulterior Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că a anulat protestul programat joi dimineaţa în toată ţara şi i-a solicitat o întrevedere premierului Viorica Dăncilă în care să îi prezinte situaţia.

"Stimați pasageri, Datorită poziției distructive și abuzive față de transportul rutier de călători a Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, începând cu data de 11.10.2018 suntem nevoiți să oprim activitatea pentru o perioadă nedeterminată. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a unei autogari din Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Valeriu Iftime a anunţat ce planuri are Diego Fabbrini: "Va câştiga de 3-4 ori mai mult decât la FC Botoşani"

astăzi, 08:19
31

Valeriu Iftime susţine că FC Botoşani este dependentă de vânzarea de jucători, pentru a-şi putea asigura bugetul. Unul dintre jucătorii importanţi care ar putea pleca este Diego Fabbrini...

Sfaturile Mariei Montessori pentru toți părinții

astăzi, 08:00
35

Maria Montessori a fost un medic si pedagog italian care a descoperit si a perfectionat o metoda de educatie a copiilor care pune accentul pe dezvoltarea independentei si pe o interventie redusa a adu...

Premieră la Teatrul Vasilache. Scriitorul Matei Vișniec va primi titlul de director onorific al instituției teatrale!

astăzi, 07:42
107

Teatrul pentru Copii și Tineret "Vasilache" invită botoșănenii duminică, 26 mai 2019, de la ora 11:00 și 12:30, la premiera spectacolului "Omul de zăpadă c...