Disperarea unui primar neamț: "Mai bine dublez numărul de sirieni, dar să plece românii. Nu vin să muncească"

Disperarea unui primar neamț: "Mai bine dublez numărul de sirieni, dar să plece românii. Nu vin să muncească"

Într-un interviu acordat unei publicații germane, primarul orașului Duisburg a spus că est-europenii, în special românii și bulgarii, "nu vin toți la Duisburg ca să muncească" și că îi preferă pe migranții sirieni.

Sören Link a declarat pentru Der Westen că Duisburg este un oraș cu o rată de șomaj de peste 12% și că românii și bulgarii s-ar duce ”în altă parte” dacă chiar ar vrea să muncească. ”Vin la Duisburg datorită condițiilor favorabile de locuit și a infrastructurii bune”, a declarat link.

Link atacă practic un fenomen caracteristic orașului, care uneori alimentează polemicile politice. În Duisburg, Dortmund și Köln trăiesc mulți români și bulgari care deseori sunt parte a etniei rome. Aceștia și-au utilizat dreptul UE de liberă circulație și s-au mutat în regiunea Ruhr. Împreună cu turcii, imigranții reprezintă 36,4% din populație.

În prezent, în zonă sunt acum 17.500 de bulgari și români, mulți dintre aceștia trăind în Marxloh în grupuri mari, înghesuiți în locuințe situate în clădiri abandonate. Numărul lor a crescut în ultimul ani, iar conflictele sunt frecvente.

Organizațiile infracționale din România și Bulgaria fraudează serviciile sociale din Duisburg, dar și din Gelsenkirchen și Dortmund, potrivit publicației Welt. Bandele atrag oameni din sud-estul Europei în Germania, depun cereri pentru ajutoare sociale în numele acestora și păstrează mare parte din aceste sume.

Link s-a declarat împotriva prezenței est-europenilor încă de acum doi ani când, pe timpul unei conferințe privind refugiații, a spus: ”Mi-ar plăcea să dublez numărul sirienilor, dacă aș putea trimite de aici câțiva est-europeni”. Apoi politicianul și-a cerut scuze, spunând că nu a ales cele mai fericite cuvinte și că nu a vrut să rănească pe nimeni personal.

Acum, chiar înainte de alegerile locale pentru primărie, care coincid cu alegerile generale de pe 24 septembrie, a uitat de regrete și a spus în interviu că la acea vreme a primit ”un puternic sprijin al publicului” pentru declarațiile legate de sirieni și est-europeni.

Sursa: Pro TV

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...