De astăzi, părinții pot solicita acordarea unui ajutor de bonă

De astăzi, părinții pot solicita acordarea unui ajutor de bonă

Legea care a prevede acordarea unui ajutorul de bonă a intrat în vigoare ieri, duminică. Legea 35/2020 precizează că ”prezenta lege are ca obiect stabilirea cadrului legal de acordare de către autoritățile administrației publice locale a unui ajutor familiilor cu copii de vârstă preșcolară, pentru plata serviciilor oferite de bonă”.

Acest lucru înseamnă că acești bani vor fi dați de primăriile din localitatea de domiciliu.

Parlamentul a impus și anumite condiții pentru plata acestui ajutor de bonă. Nu pot cere acest ajutor decât persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei, pe membru de familie. Apoi, doar părinții, reprezentantul legal al copilului care se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia, pot solicita acest ajutor. Legea mai permite și altei categorii de persoane să solicite acest ajutor și anume, ”persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului, pe perioada absenței părinților”, care de exemplu, ar putea fi plecați la muncă în afara României.

Calculul ajutorului de bonă se face în funcție de ”media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar”.

Sumele plătite pentru acest ajutor de bonă sunt cuprinse între 250 de lei și 710 lei, suma maxima fiind alocată familiei care are un venit lunar, mai mic de 2.100 de lei, pe fiecare membru de familie.

De ajutorul de bonă nu pot beneficia asistenții maternali, persoanele aflate în concediul pentru creșterea copilului de până la doi ani sau persoanele care au în întreținere un copil cu handicap și primesc indemnizația legală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
234

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
380

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
125

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...