Cum reacționează cititorii Știri.Botoșani.Ro la postările unui director de instituție care jignește Diaspora!

Cum reacționează cititorii Știri.Botoșani.Ro la postările unui director de instituție care jignește Diaspora!

Seful unei institutii din Romania a distribuit diverse mesaje postate de alte persoane pe diverse grupuri. Unul dintre mesajele distribuite este "10 august, cea mai mare sarbatoare europeana. Se goleste Europa de cersetori, hoti si curve ca se duc la protest in Romania".

Este vorba despre seful Inspectoratului de Stat in Constructii Vrancea, Cristian Prescornitoiu, cel care a distribuit pe Facebook mai multe mesaje in care romanii din diaspora sunt jigniti intr-un mod incalificabil. Cand i s-a atras atentia ca jigneste toti romanii, acesta a scris ca: "Vorbeam de hoti, cersetori si curve. Cei ce muncesc nu vin la mitinguri. Cine se simte lezat...", conform unor capturi de ecran surprinse de Realitatea de Vrancea.

Dupa ce a distribuit mesajul "Cum scad preturile multinationalelor cum da boala in animalele si pasarile taranului roman", un prieten de pe Facebook a scris "Si oare cine face posibil acest lucru. Nu cei de la guvernare?", iar Prescornitoiu a raspuns: "Aici ai dreptate. N-au investit in tunuri cu apa si pistoale cu socuri electrice. Asa ca sa-i poata astepta mai bine pe demonstrantii aceia care nu-si platesc impozitele aici, dar vin sa se trateze aproape gratis! Cand au plecat si-au asumat! Sa demonstreze acolo!".

Pe pagina de Facebook a publicației Știri.Botoșani.Ro, cititorii nu au rămas indiferenți la jignirile aduse. O dovadă în plus că politicienii (directori de instituție de multe ori) reușesc să învrăjbească românii, atât pe cei din țară, cât și pe cei din Diaspora.

Marina este supărată că celor plecați în afară nu li se recunoaște meritul pe care au la economia țării: "Foarte urat, multi din cei care sunt plecati la munca in afara muncesc vai de ei si cand vin in concediu sa-si vada casa si familia sunt jigniti. Sa va fie rusine celor care ati scris asa ceva, ca ei sunt cei care au facut sa "duduie economia tarii", ei sunt cei care muncesc si trimit bani in tara".

Viorel este mult mai dur și îl atacă direct pe funcționarul ajuns șef de instituție: "Acest parazit care trăieşte pe spinarea românilor de unde să ştie el cum se munceşte afară? Dar ar trebui să ştie că pe spinarea noastră, a celor ce muncim afară, el încasează salariu de la stat (stat degeaba), noi nu furăm banii orfanilor şi nici nu cerşim pungile cu ulei şi zahăr cu care ei îi prostesc pe sărmanii necăjiți!"

Ioan, mult mai moderat în atitudine, are o propunere: "Nu am nimic cu acest domn director, dar ar fi bine, dacă e atât de "tare", să vină pe 10 august la miting și să spună cu voce tare,ceea ce crede, nu în postări pe Facebook".

Corina își exprimă și ea supărarea: "Acest vierme nu va înțelege niciodată sacrificiul făcut de noi, cei care muncim afară, pentru a ne susține părinții (și copiii) pentru a le oferi ceea ce ei nu sunt în stare. Rușine!"

Antoneta este supărată de generalizările care se fac: "Sa va fie rusine, nu toti oamenii sunt la fel. Sunt si oameni care lucrează in strainatate si au cei sapte ani de acasa si crescuti cu bun simt".

Brenda răspunde în limbajul folosit de directrorul de instituție din România: "Mai bine curve si cersetori in Europa decat ca voi, sa cersiti ajutoare sociale si mancare expirata de prin primarii... Rusine sa va fie, ganditi-va la viitorul copiilor vostri. Luptati pentru viitorul copiilor vostri, nu asteptati mura in gura de la PSD. RUSINE"

Ilie, în schimb, este supărat, dar nu pe oficialul român, ci chiar pe confrații lui din afara granițelor: "Bai, termina, ce salariu și cui plătești tu salariu din banii trimiși acasă? Chiar nu va e rușine, veniți în România doar sa va schimbați documentele, în rest cu ce contribuiți voi pentru România, cate taxe ați plătit statului roman, și mâine poimâine mai vreți și pensie. Sa va fie rușine, lăsați-ne pe noi sa trăim în România asa cum e, și voi vedeți-vă în continuare de diaspora voastră. Și continuă: Diaspora să facă scandal acolo unde-și plătesc impozitele, nu trebuie să ne explice ei cum trebuie să trăim".

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
121

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
92

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
155

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...