Centre de servicii medico-sociale pentru comunitățile rurale din județul Botoșani!

Centre de servicii medico-sociale pentru comunitățile rurale din județul Botoșani!

Şapte centre comunitare de servicii medico-sociale integrate au fost înfiinţate în judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, Fondul Tematic de Sănătate: "Creşterea accesului la servicii medicale şi sociale: Servicii medicale şi sociale integrate la nivelul comunităţii".

Proiectul s-a adresat comunităţilor rurale din judeţele Botoşani, Sălaj şi Tulcea şi a avut drept scop dezvoltarea de modele funcţionale de servicii sociale şi de sănătate integrate şi gestionate la nivel local, cu scopul îmbunătăţirii accesului la îngrijiri de sănătate şi servicii sociale, în special pentru populaţia defavorizată, printr-o strânsă colaborare între serviciile comunitare medicale şi sociale.

Finanţarea a fost oferită de Guvernul Elveţian - 85% şi 15% din partea Guvernului României.

Componenta de dezvoltare a capacităţii la nivelul comunităţilor locale a fost realizată de către Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Tot în cadrul proiectului a fost generat şi un ghid pentru dezvoltarea unui centru comunitar de servicii medico-sociale integrate.

"Şapte comune au participat la acest proiect pilot. Vreau să îmi exprim recunoştinţa tuturor celor şapte comune pentru că au contribuit atât de activ în acest proiect pilot. (...) Mulţumirile mele merg către ministrul Sănătăţii şi cel al Muncii. Acest ghid este un studiu ce a durat mai mulţi ani. (...) Ghidul răspunde întrebărilor despre cum se pot îmbunătăţi funcţionarea serviciile de sănătate în zona rurală. Ghidul care se lansează astăzi arată cum putem face în mod concret următorul pas în direcţia pe care toţi ne-a dorim, să îmbunătăţim serviciile medicale şi sociale în România rurală", a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe, ambasadorul Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli.

Ministerul Sănătăţii a dezvoltat un alt proiect pe aceeaşi temă.

"Vom încerca pe parcursul anilor viitori să preluăm experienţa cea mai bună, care să ducă la creşterea accesului la servicii medico-socio-educaţionale ale grupurilor vulnerabile din localităţile rurale din ţară. În paralel, am mai dezvoltat, ca minister, printr-o altă finanţare, un alt proiect", a spus Lidia Onofrei, director în cadrul Ministerului Sănătăţii. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșăneni sancționați de către polițiștii locali, pentru modul în care au abandonat deșeurile în spațiul public

astăzi, 19:10
10

Pe parcursul a cinci zile, în intervalul 15-19 noiembrie a.c., polițiștii locali din Botoșani au intensificat activitățile de identificare a persoanelor care abandonează deșeurile menajer...

Peste 2000 de elevi din Botoșani primesc „Bani de liceu”

astăzi, 18:58
50

În acest an şcolar, 2.024 de liceeni din județul Botoșani sunt beneficiari ai programului guvernamental „Bani de liceu”.Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) a centralizat so...

Oare ce vine? Bogații lumii au început să stocheze metale preţioase, bani gheaţă şi criptomonede în seifuri de teama unei recesiuni globale!

astăzi, 18:52
112

Din Londra şi până în Elveţia şi SUA, bogaţii încep să stocheze metale preţioase, bani gheaţă şi criptomonede în seifuri, fie de teama unei recesiuni globale fie pent...