Campania #șîeu - Ștefan Mandachi: "Îmi doresc să circul decent pe străzi, fără să fiu condamnat la moarte"

Campania #șîeu - Ștefan Mandachi: "Îmi doresc să circul decent pe străzi, fără să fiu condamnat la moarte"

Îndemnul lui Ștefan Mandachi, omul de afaceri din Suceava, ca toți cei care susțin construirea de autostrăzi în România să înceteze activitatea timp de 15 minute, vineri, 15 martie, la ora 15:00, a avut un asemenea succes incat sute de oameni de afaceri si firme au declarat ca vor protesta vineri. La Suceava, la inaugurarea celebrului "metru" de autostrada, este programat si un miting, despre care se vorbeste ca va avea o participare record, anunță presa locală.

Ștefan Mandachi spune într-un interviu acordat agenției Mediafax că vrea ca în România să se construiască autostrăzi ca în China, adică 10.000 kilometri într-un an, pentru că în China nu există „supraoameni sau extraterestri”. 

Rep.: De unde ideea cu autostrada? Vă gândeați că va avea succes campania?

Ștefan Mandachi: Mă gândeam că va avea succes campania, dar nu mi-am imaginat că se poate ajunge la un astfel de nivel. Sunt mândru și încântat că românii au ieșit din zona de confort și aleg să manifeste pașnic. La 15 martie sper să se mobilizeze pașnic, fără violență, multe milioane de români. Dacă se poate, toți românii. Vreau o uniune totală a românilor sub deviza „România vrea autostrăzi”.

Rep.: Cum vedeți societatea românească, se va schimba ceva dupa 15 martie?

Ștefan Mandachi: În societatea românească se vor schimba lucruri doar în raport cu numărul de oameni care se vor coaliza pentru un scop comun: autostrăzi în țară. Vom vedea câți români se solidarizează.

Rep.: Când credeți că va fi construit următorul metru de autostradă în Moldova?

Ștefan Mandachi: Sper să se construiască urgent primul metru real de autostradă în Moldova. Nu pot să anticipez când se va întâmpla, dar sunt convins că, dacă vom fi suficienți oameni, va fi un semnal de alarmă suficient de clar. Vreau să am autostrăzi în România la fel cum se construiesc în China: 10.000 km într-un an. Că în China nu există supraoameni sau extratereștri.

Rep.: Credeați că inclusiv politicienii de la putere vă dau dreptate și că vă susțin?

Ștefan Mandachi: Mulți politicieni mă susțin și aștept politicienii să vină la manifest în calitate de cetățeni nemulțumiți de lipsa autostrăzilor, nu în calitate de politicieni. Refuz să fac politică, refuz să fiu un activist, refuz să capitalizez această popularitate în interes propriu. Îmi doresc să circul decent pe străzi, fără să fiu condamnat la moarte.

Rep.: De ce ar avea nevoie România pentru a avea autostrăzi?

Ștefan Mandachi: De acțiune, nu de pălăvrăgeală.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cine plătește dacă te inundă vecinul: legea spune clar!

astăzi, 15:00
68

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cin...

Primii fermieri despăgubiți în acest an din cauza secetei și a grindinei. ”Am fost la un fermier din județul Botoșani…”

astăzi, 14:25
67

Echipele din cadrul Clubului Fermierilor Români (CFRO) Broker de Asigurare au un program încărcat în aceste zile în care se fac constatări în câmp acolo unde ferm...

Expoziția „Sacrul în artă” la Muzeul ”Ștefan Luchian” din Ștefănești!

astăzi, 13:29
26

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a un...