Mandachi, moldoveanul cu metrul de autostradă, alături de victimele accidentelor: Am văzut maşina în care au murit 4 copii. Sunt înmărmurit

"Avem oameni care sunt veniţi din toate localităţile, de la Bucureşti, din Cluj, Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi. Când ajungeţi la Drăguşeni, să ştiţi că aţi ajuns în judeţul morţii, Suceava".

Ştefan Mandachi, anteprenorul care a construit primul metru de autostradă din Moldova, a fost prezent, duminică, alături de victime ale accidentelor rutiere, acesta spunând, emoţionat, cum a rămas înmărmurit când o mamă i-a arătat maşina în care i-au murit patru din cei nouă copii.

Ştefan Mandachi a povestit, duminică, într-o conferinţă de presă, la Suceava, la care au participat mai multe victime ale accidentelor rutiere, cum a rămas „înmărmurit” când o mamă l-a dus să vadă maşina în care i-au murit patru din cei nouă copii.

„Doamna şi domnul Petruţ au avut nouă copii şi patru dintre ei au murit în accident rutier. Când am ajuns în faţa blocului lor, mi-a fost teamă de reacţia lor. O mamă care şi-a pierdut patru copii... Când am bătut la uşă şi mi-a răspuns doamna nu am putuit să spun nici <bună ziua>. Doamna a fost atât de amabilă, ne-a dus la cimitir, ne-a dus la calea ferată unde maşina a fost lovită de tren. Ce m-a şocat e că în urmă cu doi ani, alţi doi oameni au murit acolo, cale ferată nesemnalizată, unde e doar un carton. Doamna ne-a dus şi am văzut maşina în care i-au murit patru copii. Am rămas înmărmurit”, a povestit, emoţionat, Ştefan Mandachi, care realizează un documentar cu poveştile de viaţă ale victimelor accidentelor rutiere.

Mai multe victime ale accidentelor rutiere au povestit cum au reuşit să treacă peste tragedia care le-a schimbat viaţa şi cum au ajuns să trăiască în scaune cu rotile.

Sucevenilor, Ştefan Mandachi le-a spus că „sunt curajoşi”, pentru că „trăiesc în judeţul morţii”, de aceea a ales să îşi lanseze filmul documentar în Suceava.

„Sunteţi nişte curajoşi, pentru că toţi vă aflaţi în judeţul în morţii. România este ţara cu cele mai multe victime din accidente rutiere din Europa, suntem pe locul întâi, iar Suceava este locul unu între judeţele din România, deci sunteţi nişte curajoşi. Avem oameni care sunt veniţi din toate localităţile, de la Bucureşti, din Cluj, Piatra Neamţ, Botoşani, Iaşi. Când ajungeţi la Drăguşeni, să ştiţi că aţi ajuns în judeţul morţii, Suceava. Acest eveniment, de fapt nu este un eveniment, este o discuţie, pentru că eu îmi voi lansa un proiect de film documentar, nu voi lansa astăzi (duminică - n.r.) filmul documentar care are ca temă consecinţele dramatice ale lipsei infrastructurii din România, este o discuţie cu victimele din accidentele rutiere şi să spunem actorii care impropriu spus joacă în filmul nostru documentar”, a spus Mandachi.

Potrivit anteprenorului care a realizat primul metru de autostradă din Moldova, cea mai mare mare speranţă a sucevenilor este „un drum expres în 2028”. „Tot ce ne dau ei e o poveste de adormit copiii. Dacă noi avem o predispoziţie către somn, adormim repede”, a avertizat el, spunând că dacă nu vor insista, drumul nu se va realiza.

Întrebat ce îi transmite ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, Ştefan Mandachi a răspuns: „Să vină şi el la acest prim metru de autostradă, să vadă cum arată un şantier, să ne invite şi pe noi să vedem şantiere. Eu am mers 6.000 de kilometri şi nu am văzut niciun şantier”, a spus Mandachi.

mediafax.ro

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mașină răsturnată la Draxini: O femeie a fost transportată la spital! (foto)

astăzi, 17:45

În eveniment a fost implicat un singur autoturism. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani cu o autospecială de stingere  dotată cu modul de desca...

Angajații de la Stația Căi Ferate Trușești, instruiți de polițiști în legătură cu riscurile consumului de alcool în sectorul feroviar!

astăzi, 17:18

Activitatea s-a derulat la şcoala de personal organizată la Staţia Căi Ferate Truşeşti, la care au participat angajaţi cu atribuţii privind circulaţia feroviară. Campania presupune susţi...

Ce spun medicii din Iași despre decesul Părintelui Ionică! „A provocat în cele din urmă decesul pacientului”

astăzi, 15:52

Părintele Ioan Alupoaiei, un preot din Botoșani, a decedat la mijlocul lunii august la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Deși a fost vindecat de infecția cu virusul West Nile, ulterior a...