Botoșănenii care primesc ajutor social, controlați dacă își caută loc de muncă

Reprezentanții Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) și cei ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) verifică lunar beneficiarii de ajutor social din județul Botoșani. 

Botoșănenii care primesc ajutor social, controlați dacă își caută loc de muncă

Directorul AJPIS, Sebastian Tocariu, a precizat că aceste controale se fac pentru a identifica persoanele care încasează bani de la stat în contul acestui ajutor dar care nu își caută un loc de muncă.

În cazul în care sunt astfel cazuri plata ajutorului social se suspendă. 

"Facem lunar verificări în ceea ce îi privește pe cei din familiile benficiare de ajutor social. Sunt multe discuții că sunt persoane care stau acasă și doar beneficiază de bani din bugetul public fără să facă nimic. Începând de anul acesta verificăm lunar pe toate persoanele apte de muncă din familiile beneficiare de ajutor social care nu sunt angajate, verificăm că își îndeplinesc acea obligație de a se afla înscriși la Agenția de Ocupare a Forței de Muncă în căutarea unui loc de muncă și dacă au refuzat de trei ori un loc de muncă sau un curs de calificare pus la dispoziție de agenție atunci familia își pierde dreptul la ajutorul social", a spus directorul AJPIS.

Totuși persoanele care sunt identificate că iau bani de la stat și nu fac nimic pentru a se angaja pot solicita un nou ajutor luna următoare, prin depunerea unui nou dosar, reprezentanții instituțiilor sociale susținând că ar fi necesară reglementarea clară a unei perioade de penalizare.

"Aceste persoane dacă nu obțin de la AJOFM adeverințe că sunt în căutarea unui loc de muncă pot beneficia în continuare printr-o anchetă socială făcută de primăria comunei pe raza căreia domiciliază", a menționat și Teodor Dimitiru, directorul AJOFM Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Vezi alte știri publicate de Claudia Luca

Primăriile din judeţ nu au primit bani la rectificarea bugetară

astăzi, 14:11
57

Mai multe primării din judeţul Botoşani au ajuns deja la fundul sacului şi nu mai au bani pentru a acoperit cheltuielile de funcţionare până la finele acestui an.Şi mai au de aştepta...

Ce spune preşedintele Consiliului Judeţean despre demisiile directorilor de la Spitalul Mavromati!

astăzi, 13:04
263

Nemulţumirile directorilor de la Spitalul Judeţean Mavromati privind nivelul de salarizare al celor din conducere au ajuns şi la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean.În cadrul ş...

Inspecţie în teren a specialiştilor de la ADR NE privind drumul strategic

astăzi, 11:46
390

Este prima vizită în teren privitor la acest obiectiv, după ce evaluarea din punct de vedere administrativ s-a încheiat, în prezent fiind faza de evaluare a indicatorilor tehnico-e...