Alpinistul Torok Zsolt a fost găsit mort în Făgărași. Celebrul sportiv a doborât mai multe recorduri în plan mondial

Alpinistul Torok Zsolt a fost găsit mort în Făgărași. Celebrul sportiv a doborât mai multe recorduri în plan mondial

Alpinistul a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţa la 112 a fost găsit mort în zona Vârfului Negoiu, au anunţat reprezentanţii salvamont Sibiu. Potrivit acestora, este vorba de celebrul Torok Zsolt, care a doborât mai multe recorduri în alpinismul românesc şi mondial.

Alpinistul român în vârstă de 45 de ani, a cărui dispariţie a fost anunţată sâmbătă dimineaţă de soţia acestuia, a fost găsit mort. „Din păcate a fost găsit decedat. A căzut printre stânci în zona Vîrfului Negoiu”, au precizat, pentru Mediafax, reprezentanţii Salvamont Sibiu.

Căutările au început imediat după anunţarea dispariţiei şi în acţiune au fost implicaţi salvamontişti şi jandarmi din judeţele Sibiu şi Argeş, dar şi un elicopter al MAI.

Potrivit salvamontiştilor, bărbatul găsit mort este Torok Zsolt, unul dintre cei mai cunoscuţi alpinişti din România.

În 2016, Torok Zsolt a urcat cinci vârfuri în Himalaya, iar în trei dintre ascensiuni i-a fost alături Vlad Căpuşan.

Cei doi au realizat în 2016 în Himalaya două premiere naţionale şi o premieră mondială, în acest caz fiind primii oameni care au ajuns pe Peak 5 din regiunea Makalu, un munte înalt de 6.421 de metri, care nu a mai fost urcat de nimeni până în acel moment, în condiţiile în care vârful a fost deschis ascensiunii în 2003.

În 2013, Torok Zsolt a condus expediţia românească ce a ajuns pe Nanga Parbat, 8.126 de metri, considerată cea mai mare performanţă în alpinismul românesc. Zsolt Torok este unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi alpinşti români la nivel mondial, realizator al mai multor premiere. Printre altele, a fost pe Maratonul Marilor Pereţi, Trilogia Alpilor şi pe K2.

Mihai Fifor, mesaj pentru alpinistul Torok Zsolt, găsit mort: Rămas bun, prieten drag

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a transmis pe Facebook un mesaj prin care îşi ia rămas bun de la alpinistul Torok Zsolt, găsit mort sâmbătă dimineaţă, în zona Vârfului Negoiu.

Rămas bun, prieten drag... Dumnezeu să te odihnească în pace!”, a scris Mihai Fifor pe Facebook, alături de fotografia alpinistului Torok Zsolt.

Salvamont România, după moartea lui Torok Zsolt: Crestele munţilor sunt mai sărace

Reprezentanţii Salvamont România au publicat, sâmbătă, pe pagina de Facebook, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, pe care aceştia îl numesc „unul dintre marii alpinişti ai ţării, un prieten al Salvamont”.

Salvamont România a publicat, sâmbătă, un mesaj după moartea alpinistului Torok Zsolt, despre care reprezentanţii spun că a fost răpus de marea lui pasiune.

Crestele munţilor şi alpinismul românesc sunt mai sărace şi mai triste de acum. A plecat dintre noi, răpus de marea sa pasiune, unul dintre marii alpinişti ai ţării, un caracter deosebit, un prieten al Salvamont România, un OM... În munca noastră, încărcarea psihică este mare în fiecare situaţie în care intervenim, dar, sunt momente în care aceasta depăşeşte şi puterea noastră de înţelegere şi de acceptare a cruntei realităţi. Condoleanţe familiei şi tuturor celor care l-au cunoscut, i-au admirat şi apreciat performantele. Rămas bun prieten drag!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook a Salvamont România.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
116

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
203

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
96

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...