Un medic rezident a rezolvat o problemă pentru care statul nu găsise soluţii zeci de ani la rând

Un medic rezident a rezolvat o problemă pentru care statul nu găsise soluţii zeci de ani la rând

Un medic rezident a izbutit acolo unde statul bate pasul pe loc de zeci de ani. A creat primul sistem informatic de date despre pacienţii unui spital public. Toată lumea este mulţumită: bolnavii aşteaptă mai puţin, pentru că medicii folosesc pentru ei timpul pe care îl pierdeau cu hârţogăria. Graţie invenţiei făcute de rezident, timpul de aşteptare a scăzut aproape la jumătate pentru pacienţii de la camera de gardă.


Pacienţi: „Maxim jumătate de oră. Este mai organizat şi se reduce şi din îmbulzeala de pe hol.” „E bun de folosit. Ştim la ce cabinet să ajungem şi vedem şi pe ecran când urmăm”.

Este vorba despre Dr. Alexandru Herdea - medic rezident la Ortopedie Pediatrică de la Spitalul de copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti: „Noi ne alocam efectiv 75% pentru partea scriptică şi 25% pentru partea de consult. Cu sistemul de faţă am ajuns la performanţa de a dedica 80% consultaţiei şi doar 20% partea de scriptică”.

Doctorul Alexandru Herdea, rezident la Ortopedie Pediatrică, a început să gândească sistemul după o tură de gardă epuizantă. „Inevitabil apăreau situaţii conflictuale. Imaginaţi-vă că la o singură uşă trebuie să vină pacienţi noi, pacienţi urgenţe, pacienţi care au mai fost pe la noi, deci se formează vreo 5-6 linii de coadă fără o ordine foarte clară”.

Cu informatica pe care şi-o mai amintea din liceu şi dorinţa de face viaţa mai uşoară pacienţilor, e drept, şi lui, inimosul medic a scris repede programul. Toate informaţiile pe care doctorii le scriau de mână sunt transformate de sistemul inteligent într-un dosar electronic al bolnavului. Sistemul creat de rezident funcţionează acum în ambulatoriul de Ortopedie şi Chirurgie de la spitalul "Grigore Alexandrescu" Bucureşti.

Dr. Alexandru Ulici - managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu": „A putut să adapteze acest soft exact necesităţilor secţiilor chirurgicale de la noi din spital”.

Digi24.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...