Un altfel de mărțișor, oferit de jandarmii botoșăneni! FOTO

Printre donatori s-a aflat şi prefectul Dan Constantin Şlincu, care îşi programase pentru această săptămână o vizită la centrul de donare, tot în urma solicitărilor cadrelor medicale.

Un altfel de mărțișor, oferit de jandarmii botoșăneni! FOTO
În această dimineaţă, jandarmii au ales să înlocuiască tradiţionalul Mărţişor cu ceva mult mai important pentru persoanele cu afecţiuni medicale, mai exact cu donarea sângelui atât de necesar în contextul nevoii permanente cu care se confruntă spitalele botoşănene.
 
După patru luni de la ultima campanie internă de recrutare a donatorilor de sânge desfăşurată în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, o nouă campanie de acest gen a adus 39 de jandarmi la Centrul de Transfuzie Sanguină.

Printre donatori s-a aflat şi prefectul Dan Constantin Şlincu, care îşi programase pentru această săptămână o vizită la centrul de donare, tot în urma solicitărilor cadrelor medicale.

“Sunt donator de mai mult timp şi îi încurajez pe botoşănenii care au o stare de sănătate bună să facă acest lucru. În primul rând îşi ajută semenii aflaţi în situaţii  limită, iar aceasta ar trebui să fie motivaţia principală, dar prin donare contribuie la propria sănătate, beneficiile donării fiind reîmprospătarea sângelui, creşterea imunităţii organismului, dar şi reducerea riscului de accident vascular”, a spus prefectul Dan Constantin Şlincu, care nu se află la prima donare de sânge.
 
Sub îndemnul "Întinde o mână de ajutor! Salvează o viaţă!”, 29 de cadre ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Botoşani, 9 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni şi un student al Academiei de Poliţie "A.I. Cuza” Bucureşti (aflaţi în stagiul de practică) au conştientizat importanţa donării de sânge şi vor să ajute pe această cale persoanele aflate în suferinţă.
 
"Şapte jandarmi au donat deja sânge începând cu data de 22 februarie, ceilalţi 32 se află acum la Centrul de Transfuzie şi vor dona în cursul zilei de azi. Donarea este un act benevol şi sperăm ca şi alţi botoşăneni să ne urmeze exemplul, venind în sprijinul celor pe care o mică parte din sângele nostru îi poate face sănătoşi”,  a precizat şeful inspectoratului, col. Dobrin-Cristian Onofrei, prezent şi el în calitate de donator.
 
(Comunicat de presa)









 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
1

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
33

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
363

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...