Trei operații de transplant renal în două zile la „Parhon”, printre cei salvați se numără un botoșănean

Trei operații de transplant renal în două zile la „Parhon”, printre cei salvați se numără un botoșănean

Trei intervenţii de transplant renal au fost efectuate, în ultimele două zile, la Centrul Regional de Transplant Renal din Iaşi, au informat, marţi, reprezentanţii Spitalului „Dr.C.I.Parhon". Unul dintre beneficiari este un bărbat din județul Botoșani.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului „Dr. C.I Parhon", Ionuţ Nistor, a declarat presei că două dintre intervenţiile de transplant renal sunt de la donator aflat în moarte cerebrală, cea de-a treia fiind de la donator viu.

„Primele două intervenţii au fost efectuate ieri (luni - n.r.) iar rinichii au fost transplantaţi unor pacienţi de 52 şi 56 de ani din judeţul Iaşi şi judeţul Botoşani. Ambii pacienţi erau în program de dializă cronică de peste 6 ani. Ultima intervenţie a fost realizata astăzi. Donatorul a fost mama pacientului, 53 de ani, iar primitorul a fost băiatul de 34 de ani din judeţul Bacău", a spus conf.univ.dr. Ionuţ Nistor.

Potrivit acestuia, de la începutul acestui an şi până acum la Centrul Regional de Transplant Renal s-au efectuat 31 de astfel de intervenţii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
58

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
501

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
231

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...