Trei morți în China în urma infestării cu un virus misterios. Este alertă planetară după 201 de cazuri diagnosticate.

Trei morți în China în urma infestării cu un virus misterios. Este alertă planetară după 201 de cazuri diagnosticate.

China a anunţat luni un al treilea mort şi aproape 140 de noi cazuri de infectare cu un virus misterios, analog SARS, alimentând îngrijorările cu doar câteva zile înainte de sărbătorirea Noului An chinezesc, relatează AFP.

Bilanţul a urcat astfel la 201 de cazuri diagnosticate, dintre care 170 de pacienţi încă spitalizaţi. Nouă dintre ei sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare din oraşul Wuhan.

În această mare aglomeraţie urbană din centrul Chinei unde virusul şi-a făcut apariţia, 136 de noi cazuri au fost înregistrate în timpul weekendului, iar autoritățile ca acesta să nu se extindă în țările vecine, mai ales că nu se știe absolut nimic despre noul virus.

La acestea se adaugă două noi cazuri la Bejing, pentru prima dată de la descoperirea acestui virus, şi unul în provincia sudică Guangdong.

Cele două cazuri din capitală sunt ale unor persoane care au mers la Wuhan şi care, într-o stare stabilă, sunt tratate pentru o pneumonie, potrivit autorităţilor din districtul Daxing, din sudul Beijingului.

Aceeaşi situaţia şi la Guangdong unde pacientul, un bărbat de 66 de ani, şi-a vizitat rudele la Wuhan, potrivit autorităţilor sanitare regionale.

Această pneumonie alimentează temerile privind reapariţia unui virus de tip SARS (Sindromul respirator sever acut), soldat cu circa 650 de morţi în China continentală şi în Hong Kong în 2002-2003.

Epidemia intervine cu puţin timp înainte de festivităţile de Noul An chinezesc, perioadă în timpul căreia sute de milioane de persoane călătoresc pentru a-şi vizita familia, iar autoritățile se tem pentru extinderea infecției.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
298

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
512

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...