Târg de Crăciun la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă FOTO
BOTOSANI

Târg de Crăciun la Secţia de Neuropsihiatrie Infantilă FOTO

Spaţiul de joacă, ce găzduieşte şi Aleea Terapeutică, aparţinând Secţiei de Neuropsihiatrie Infantilă a Spitalului Judeţean Mavromati a devenit un Târg de Crăciun în miniatură, dar cu exponate la fel de frumoase ca şi cele din marile târguri de sezon.

Datorită colaborărilor cu artişti botoşăneni, între care Aida Şuşter- Boţan, şi muncii susţinute a cadrelor medicale şi de educaţie de la NPI, micii şi tinerii pacienţi ai secţiei au lăsat o amprentă a trecerii lor prin elaborarea de decoraţiuni de Crăciun.

Turtă dulce împachetată frumos şi agăţată de umbrela uriaşă, un brăduţ împodobit, o căciulă de Moş Crăciun se odihneşte pe un ornament de vară şi copii- invitaţi de la Liceul "Alexandru cel Bun" şi de la Seminarul Teologic "Sf. Gheorghe". Din spatele geamurilor secţiei privesc nerăbdători pacienţii secţiei NPI, care aşteaptă semnalul să iasă la târg. Şi semnalul vine, cu tot cu o Crăiasă a Zăpezii care dezgheaţă atmosfera şi deschide "oficial" Târgul de Crăciun.

"Acest Târg de Crăciun se vrea un spaţiu pentru perioada următoare care e atât de plină de evenimente frumoase, să ne desfăşurăm diverse activităţi, să colindăm, să urăm, să-l primim pe Moş Crăciun şi să aşteptăm anul care vine, sperăm noi, cu multă multă sănătate, realizări personale şi profesionale", a declarat cordonatorul secţiei, medicul psihiatru Laura Jijie.

Preotul Marius Ciobanu, parohul Bisericii "Sf. Apostol Andrei si Sf. Ierarh Nectarie"
, a făcut apel la bunătate, mai ales în această perioadă.

"Ne aflăm într-o perioadă în care trebuie să fim mai buni, mai milostivi, mai îngăduitori şi în această perioadă trebuie să învăţăm că viaţa noastră şi toate câte avem sunt daruri de la Dumnezeu şi trebuie să le împărtăşim şi altora. În această perioadă îl prăznuim pe Sf. Ierarh Nicolae, care prin bunătatea sa jertfelnică şi foarte iubitoare a rămas în conştiinţa noastră şi ştim că este grabnic ajutător şi este un simbol al darului, al bunătăţii şi al iubirii jertfelnice", a cuvântat preotul Marius Ciobanu.

Au urmat recitaluri de colinde ale elevilor de la Seminar şi de la Liceul "Alexandru cel Bun", în timp ce gazdele, cadrele medicale de la NPI, au împărţit musafirilor şi copiilor măr copt, ceai, turtă dulce şi acadele.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
15

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...

Doctorița cu 290 de luări de mită de la bolnavi de cancer, oprită de judecători să lucreze la stat, dar lăsată să lucreze la privat

astăzi, 09:16
99

Anca Ababneh Dumitrovici a recunoscut că a primit mită de 280 de ori în mai puțin de o lună. Avocații săi au susținut că nu a putut să refuze banii și cadourile primite de la bolnavi p...

Marcel Ciolacu anunță regionalizarea României. ”Asta nu înseamnă că se vor desființa!”

astăzi, 08:45
186

Ciolacu a dat ca exemplu Polonia și arată că se face un studiu foarte amplu privitor la modul în care va fi reorganizată România.”Reforma bugetară și reorganizarea teritori...