S-a dat startul lucrărilor la noul spital din municipiul Botoşani - FOTO

S-a dat startul lucrărilor la noul spital din municipiul Botoşani - FOTO

Luni s-a dat, oficial, startul construcției noului spital din municipiul Botoşani, constructorul, societatea Victor Construct, demarând lucrările de amplasare a şantierului din curtea Spitalului de Recuperare Sf. Gheorghe.

Deputatul Tamara Ciofu, prezent la startul lucrărilor, a menţionat că demersurile pentru noul spital au început în urmă cu patru ani, însă au durat foarte mult aprobările şi proiectul. 

Iniţial, unitatea sanitară a fost proiectată pentru 140 de paturi, dar pe parcurs proiectul a fost modificat la 110 paturi optându-se pentru saloane cu mai mult spaţiu, având în vedere că mulţi dintre pacienţi au probleme locomotorii şi necesită echipamente speciale pentru deplasare şi astfel au nevoie de mai mult loc pentru a se deplasa. 

„În final, după efortul comun între Primărie, Spitalul Sf. Gheorghe, Direcţia de Sănătate Publică, Compania Naţională de Investiţii şi Parlament, prin toate acţiunile pe care le-am întreprins, am reuşit să finalizăm proiectul şi astăzi s-a dat semnalul oficial de începere a lucrărilor. Investiţia este foarte importantă pentru Botoşani, având în vedere valoarea de 15,6 milioane de lei şi trebuie să ţinem cont că şi dotările tehnico-sanitare sunt susţinute prin acest proiect. Dacă acum este o lungă listă de pacienţi cu boli cronice aşteptând procedurile, sperăm ca acest timp să se reducă. Nu va acoperi în totalitate necesarul, dar mult mai mulţi vor accede la astfel de proceduri în timp util. Ţinând cont că actualul spital are peste 200 de paturi şi cu cel nou se va ajunge la 330 de paturi”, a declarat Tamara Ciofu.

Spitalul de la Botoşani va fi primul din ţară construit de CNI cu această specializare, de îngrijiri paliative, iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 22 de luni.

Noua unitate sanitară va avea subsol, parter şi trei etaje, un spaţiu destinat pentru investigaţii RMN, spaţii pentru radiografii, sală de mese şi şapte-opt saloane şi o capacitate de 100 de paturi.  Fondurile pentru plata personalului ce va fi angajat vor fi asigurate de Ministerul Sănătăţii.

Municipalitatea vrea să amenajeze şi un parc în apropierea noii unităţi sanitare, de circa 1.000 de metri pătraţi. Spitalul de boli cronice și îngrijiri paliative din municipiul Botoșani va purta numele academicianului Leon Dănăilă.
  

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dodon vrea ca drapelul roșu cu cap de bour să devină simbol de stat

astăzi, 09:26
16

Președintele moldovean Igor Dodon a anunțat că va propune o inițiativă legislativă pentru ca drapelul roșu cu cap de bour să fie recunoscut și arborat obligatoriu de către toate instituțiil...

Meteo: Vreme aproape caniculara

astăzi, 08:48
62

Ultima zi a saptamanii aduce o vreme numai buna de plimbari si picnicuri in natura, avand in vedere ca temperaturile vor ajunge pana la 28 de grade. Duminica va fi deosebit de cald, in cea mai ma...

FOTO, VIDEO - Botoșănean prins de polițiștii de frontieră în timp ce incendia țigări de contrabandă!

astăzi, 08:46
1139

Poliţiştii de frontieră botoșăneni din cadrul Sectorului Poliţiei Frontieră Românești au descoperit, în curtea și în interiorul unui imobil din localitatea Santa Mare, patru...