Rectificare de buget pentru deblocarea proiectului privind construcția noului spital din municipiul Botoșani

Rectificare de buget pentru deblocarea proiectului privind construcția noului spital din municipiul Botoșani

Reprezentanții municipalității încearcă să deblozheze proiectul privind construcția Spitalului de boli cronice și îngrijiri paleative, blocat în acest moment de lipsa unui aviz al Direcției de Sănătate Publică.

În proiectarea inițială nu au fost incluse toate circuitele necesare desfășurării activității unei astfel de unități spitalicești, motiv pentru care o parte dintre instituțiile care trebuie să dea aviz pentru construcția spitalului nu au făcut acest lucru.

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi va fi și un proiect de hotărâre pentru rectificarea bugetului și alocarea unei sume de 30.000 de lei pentru realizarea documentației în vederea obținerii tuturor avizelor necesare demarării investiției.

"Spitalul de îngrijiri paleative va fi o secție a Spitalului de Recuperare. Nu am reușit să obținem acel aviz de la Direcția de Sănătate Publică iar în ședința de Consiliu Local facem o rectificare de buget prin care vom introduce bani pentru o documentație tehnică privind execuția corpului de legătură cu Spitalul de Recuperare. Vrem să facem documentația tehnică care să completeze documentația inițială, pentru că s-a omis să se facă lucrul acesta și de asta nu am primit avizul", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

Fondurile pentru construcția spitalului vor fi asigurate de Compania Națională de Investiții.

 

 

Spune-ne opinia ta