"Împreună pentru o viaţă mai bună", eveniment dedicat persoanelor suferinde de parkinson!

"Împreună pentru o viaţă mai bună", eveniment dedicat persoanelor suferinde de parkinson!

Astăzi, la ora 12.00, Asociația Bolnavilor de Parkinson și a altor afecțiuni neurologice degenerative "Sufletul Lalelelor" din Botoșani, în parteneriat cu Direcția de Sănătate Publică, invită botoșănenii în Sala "Nicolae Iorga" a Prefecturii Botoșani, unde va fi marcată Ziua Internațională a A Bolnavilor de Parkinson.

Evenimentul este la prima ediție și se va desfășura sub sloganul "Împreună pentru o viaţă mai bună".

Prima asociaţie locală a bolnavilor de parkinson a luat ființă la Botoșani în 2018 și îi reprezintă pe cei peste 1000 de botoşăneni care suferă de această boală.

În fiecare an, la 11 aprilie (ziua de naştere a medicului James Parkinson, primul medic care a descris simptomele bolii), se marchează Ziua Mondială a Bolii Parkinson, proclamată din iniţiativa Papei Ioan Paul al II-lea în 1992. 

Boala Parkinson este o boală degenerativă, caracteristică omului, ce survine în urma distrugerii lente şi progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mişcărilor, pacienţii prezintă gesturi rigide, sacadate şi incontrolabile, tremur şi instabilitate posturală.

Cele trei semne ale bolii Parkinson sunt: tremorul de repaus, rigiditatea și bradikinezia. Dintre acestea, două sunt esențiale pentru stabilirea diagnosticului. Instabilitatea posturală este al patrulea semn, dar survine tardiv, de obicei după 8 ani de evoluție a bolii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cosmin Andrei, PSD: „Candidez pentru a finaliza toate investițiile începute și pentru a continua dezvoltarea orașului nostru împreună cu botoșănenii”

astăzi, 10:53
52

„Dragi botoșăneni, vă mulțumesc pentru încrederea acordată în 2020. Am finalizat proiectele rămase neterminate, am finalizat proiecte început de mine și voi mai finaliza...

Tânărul fermier din Botoșani: Viața între doctorat și câmpurile de rapiță din satul natal! (Foto)

astăzi, 10:09
480

Gabriel Iustinian Saveliev este din comuna Broscăuți, județul Botoșani. A studiat la Facultatea de Agricultură din cadrull Universității de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad&rdq...

”Minune” în sediul Poliției Locale din Botoșani, cu o femeie din Ialomița!

astăzi, 09:44
219

În cursul zilei de miercuri, în jurul orei 10.30, o patrulă a Poliției Locale Botoșani, care acționa în zona străzii Independenței din municipiu, a observat în parcarea u...