Punctele de grăsime în jurul ochilor- cum se tratează?

Punctele de grasime reprezinta o afectiune a pielii des intalnita in randul persoanelor adulte. Apare insa si la copii si bebelusi. De cele mai multe ori, aceste puncte dispar de la sine, insa sunt si cazuri cand este nevoie de interventie dermatologica.

Punctele de grăsime în jurul ochilor- cum se tratează?

Ce sunt punctele de grasime

Punctele de grasime apar pe pielea din jurul ochilor, la persoanele de tote varstele. Aceste puncte de grasime se formeaza atunci cand cheratina (o substanta produsa de piele) ramane blocata in tesuturile de la suprafata pielii si formeaza mici chisturi. De cele mai multe ori, aceste puncte de grasime apar la baza unui folicul de par sau a unei glande sudoripare. Punctele de grasime apar de obicei in zona ochilor, obrajilor sau pe pleoape.

Cum dispar punctele de grasime

Punctele de grasime dispar de cele mai multe ori de la sine, in special in randul adolescentilor. Sunt insa si cazuri cand aceste puncte de grasime trebuie indepartate dermatologic. Punctele de grasime au un aspect alb sau galben deschis si se gasesc la suprafata pielii din jurul ochilor, insa au radacini adanci. Dimensiunea acestor puncte de grasime variaza, de la puncte foarte mici, care pot fi confundate cu acneea, pana la puncte mai mari. Aceste puncte mari se indeparteaza de cele mai multe ori la cabinetul unui medic dermatolog.

Cum se trateaza punctele de grasime

Punctele de grasime reprezinta o afectiune a pielii des intalnita, atat in randul adultilor, cat si in randul copiilor si bebelusilor. Aceste puncte nu sunt canceroase, sunt nedureroase si nu au efecte secundare atunci cand sunt indepartate. Daca punctele de grasime nu dispar de la sine sau reapar in mod frecvent, este indicat sa mergi la un medic dermatolog. Exista insa si o seri de pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a preveni aparitia acestor puncte si pentru a nu agrava situatia lor. In foarte multe cazuri, produsele cosmetice pentru piele si par pe care le folosim zilnic contribuie la formarea punctelor de grasime. Este astfel foarte important sa faci o selectie a produselor pe care le folosesti. De asemenea, este forte important sa pastrezi porii pielii cat mai curati. Astfel, o masca exfolianta aplicata in mod regulat ajuta la curatarea pielii si previne aparitia punctelor de grasime. Daca problema persista mergi la un medic specialist. Acesta iti va recomanda creme cu retinol, produse exfoliante acide sau indepartarea sterila a acestor puncte de grasime.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...