Prima suspiciune de rujeolă în judeţul Botoşani!

În timp ce la nivelul ţării numărul cazurilor de rujeolă se apropie de 7.300, o suspiciune ar fi apărut şi în judeţul Botoșani.

Prima suspiciune de rujeolă în judeţul Botoşani!

Epidemiologii de la Direcţia de Sănătate Publică au fost sesizaţi vineri în privinţa internării, în Secţia de Boli Infecţioase, a unui copilaş de trei ani, ce provine dintr-o comunitate romă, cu suspiciune de rujeolă. Este prima suspiciune de rujeolă apărută la nivelul judeţului Botoșani după ce în ţară numărul îmbolnăvirilor depăşeşte şapte mii.

Medicul Laura Acatrinei, directorul adjunct al DSP, spune că până luni, cazul este tratat drept suspiciune, mai ales că bubiţele cu care a fost prezentat copilul nu seamănă cu cele de rujeolă.

"Aşteptăm ca analizele de laborator să confirme rujeola, însă, spre deosebire de alte judeţe, la noi acoperirea vaccinală depăşeşte 90% ca atare suntem bine la acest capitol. Dacă într-o comunitate vaccinată există un singur copil nevaccinat care face boala nu există un pericol major", spune medicul Laura Acatrinei.

Potrivit unei statistici la nivel naţional, numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă până la data de 23 iunie este 7.282.

Au fost înregistrate 30 de decese, astfel: opt în judeţul Timiș, cinci în Arad, şase în Dolj, trei în Caraș Severin şi câte un deces în Bihor, Cluj, Călărași, Satu Mare, Vaslui, Galaţi, Mureş și București. Un al 31-lea deces posibil cauzat de rujeolă este în curs de investigare în vederea confirmării sau infirmării la Arad.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Parlamentarii botoşăneni, invitaţi să susţină prin angajament construcţia Autostrăzii A8

astăzi, 08:27
299

La două săptămâni de la marşul organizat de Grupul de Iniţiativă Civică "Împreună pentru autostrada Ungheni- Iaşi- Târgu Mureş" , membrii acesteia trec la următo...

Toamna s-a instalat la Botoşani, aducând frigul! Estimări meteorologice pentru următoarele zile

Luni, 25 Septembrie 2017
1454

La Botoşani, toamna a început să se manifeste cu ploi torenţiale, însoţite de descărcări electrice, înregistrate săptămâna trecută. În această săptămân...

Proiectul blocului explodat, căutat în arhivele Consiliului Judeţean Suceava

Joi, 21 Septembrie 2017
1234

În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Mihai Platon, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii Botoşani, a cerut ajutorul autorităţilor judeţene de a lu...