Tulpini noi de Covid-19 confirmate în județul Botoșani

Tulpini noi de Covid-19 confirmate în județul Botoșani

Miercuri, s-au primit rezultatele analizelor considerate suspecte și trimise către laboratorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, referitor la persoane infectate cu Covid-19 din Botoșani. Patru dintre cele cinci probe sunt pozitive cu noua tulpină, trei cazuri fiind din Havârna, unul din Sulița, iar cel din Dorohoi a prezentat o mutație a virusului, anunță Direcția de Sănătate Publică (DSP), printr-un comunicat de presă.

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ. Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută, susţine aceeaşi sursă.

„Aceștia de află în izolare la domiciliu, evoluția fiind favorabilă. Zonele respective sunt monitorizate de DSP, situația a fost raportată către Institutul Național de Sănătate Publică iar dacă va fi necesar vom trimite și alte probe spre analiză laboratorului din Suceava”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, coordonatorul DSP Botoșani.

 

 

Spune-ne opinia ta