Organizația Mondială a Sănătății, date noi despre pandemie: Transmiterea coronavirusului de către asimptomatici este foarte rară

Organizația Mondială a Sănătății, date noi despre pandemie: Transmiterea coronavirusului de către asimptomatici este foarte rară

Un studiu realizat de 8 cercetători, publicat în National Library of Medicine, pe care l-am făcut public și noi la data de 1 iunie, și care arată că cei care sunt asimptomatici nu-i pot contamina decât foarte rar pe cei din jur, a fost îmbrățișat și de Organizația Mondială a Sănătății.

OMS a concluzionat că pacienții asimptomatici, care sunt cei mai mulți, și al căror număr este greu de estimat, transmit doar în cazuri foarte rare virusul.

În plus, participarea la o adunare de masă nu s-ar înscrie în definiția contactului cu un bolnav. Sunt două dintre comunicările făcute luni de oficiali ai OMS într-o conferință de presă care reprezintă o schimbare de poziție.

„Se pare că este rar ca un individ asimptomatic să transmită mai departe virusul. Vrem să ne concentrăm pe cazurile simptomatice”, a declarat luni Maria van Kerkhove, epidemiolog OMS, într-o conferință de presă.

Studiul a schimbat din temelii ceea ce se știa până acum despre transmiterea coronavirusului și a bulversa lumea medicală internațională.

Unii oameni, în special cei tineri sau cei care nu au și alte afecțiuni, pot să nu dezvolte simptome sau să fie vorba despre simptome foarte ușoare. Alții dezvoltă simptome după multe zile de când au fost infectați.

OMS a mai făcut și o altă afirmație care schimbă radical modul în care este privită pandemia Covid-19 și viața noastră pe  mai departe: Participarea la o adunare de masă nu s-ar înscrie în definiția contactului cu un bolnav. Este vorba cu precădere de adunările în aer liber, iar OMS s-a referit la marșurile și demonstrațiile care au intrat în actualitate în ultimele săptămâni odată cu evenimentele din Statele Unite.

„Definiția normală a unui contact este dacă cineva a fost mult timp în proximitatea unui caz confirmat. În acest sens, cineva care a participat la o adunare de masă nu se înscrie neapărat în definița unui contact”, a spus Michael Ryan - director OMS.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
27

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
324

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...

Un bărbat din Botoșani deține singurul exemplar din România al unui Crysler Imperial din anii 60

astăzi, 15:30
182

Nicușor Constantin – secretar al filialei din Botoșani a Retromobil Club – manifestă o pasiune deosebită pentru mașinile de epocă, el fiind deținătorul mai multor bolizi cu o vechi...