Metode eficiente de a-ți îmbunătăți memoria și concentrarea înainte de examene

Metode eficiente de a-ți îmbunătăți memoria și concentrarea înainte de examene

Memoria este precum un muschi care trebuie exersat. Invatarea este un proces care necesita rabdare si cat mai multa practica. Daca inca nu ai gasit metoda sigura care sa te ajute sa memorezi mai repede si mai usor, ia in considerare urmatoarele sfaturi:

1. Fa miscare inainte de examen

Cercetarile efectuate de Dr. Chuck Hillman de la Universitatea din Illinois confirma ca aproximativ 20 de minute de miscare inainte de examen pot imbunatati capacitatea de memorare.

2. Repeta cu voce tare

Te-ai intrebat vreodata cum reusesti sa retii versurile atator melodii? Memoria auditiva este una dintre cele mai eficiente tipuri de memorie, intrucat ascultarea in mod repetat a informatiei ajuta la sedimentarea acesteia.

3. Creeaza asocieri mentale

Abilitatea de a face legaturi nu este doar o modalitate mai usoara de a iti aminti informatia, ci este combustibilul creativitatii si al inteligentei.

4. Deseneaza si schiteaza

Schitele te ajuta sa iti structurezi informatiile complexe, greu de memorat, iar in timpul examenului, vizualizarea imaginii se va dovedi a fi eficienta.

5. Urmariti un documentar pe tema studiata

Documentarele sunt un mod distractiv de compactare a unei povesti intregi intr-un timp scurt. Acest lucru va va ajuta sa va amintiti detaliile cheie ale unui subiect.

6. Ia pauze regulate de studiu

Dupa 45-50 de minute de studiu, concentrarea este afectata iar informatia nu se mai asimileaza. Ia pauze regulate de studiu pentru a te mentine motivat si concentrat.

7. Asculta muzica

Numerosi specialisti sunt de acord ca ascultarea anumitor tipuri de muzica pot ajuta elevii sa se concentreze. Mai mult, muzica iti imbunatateste starea de spirit. 

8. Utilizati cel mai citet font: Times New Roman

Nu degeaba Times New Roman este fontul implicit pentru majoritatea cartilor, publicatiilor si aplicatiilor tehnologice.

9. Studiaza in grup si preda ceea ce ai invatat

Studierea intr-un grup te poate ajuta sa schimbi informatii noi pentru a imbunatati experienta de invatare. Incearca sa inveti pe altcineva ceea ce ai invatat tu.

sfatulmedicului.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
296

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
511

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
150

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...