Managerul SJU: „Populația trebuie să înțeleagă că vaccinarea este o oportunitate” (video)

Managerul SJU: „Populația trebuie să înțeleagă că vaccinarea este o oportunitate” (video)

Managerul Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Botoșani, economistul Doina Caba, a declarat, luni, că se va imuniza împotriva noului coronavirus. Ea consideră că vaccinarea reprezintă o condiție pentru reducerea presiunii asupra cadrelor medicale în contextul pandemic.

Deși, conform unor sondaje realizate în rândul personalului medical, mai puțin de un sfert dintre angajații Unității de Primiri Urgențe, respectiv circa 60% dintre toți salariații SJU admit vaccinarea, coordonatorul unității sanitare a afirmat că are convingerea că întregul efectiv al „Mavromati” va solicita administrarea serului.

„Ca manager al spitalului, consider o oportunitate și o organizare bună în ceea ce privește vaccinarea. Consider că vom parcurge toate etapele și vom vaccina toate cadrele medicale, cele care intră primele în contact cu pacienții infectați. Avem o listă întocmită, dar consider că toți colegii vor înțelege importanța vaccinului. Am mare încredere în colegii mei. După cum spuneau și specialiștii, vaccinarea este un mod de a reduce sau sista presiunea pe personalul medical. Și populația trebuie să înțeleagă că vaccinarea este unica modalitate de a degreva lucrurile, este o oportunitate, una dintre condițiile în care se reduc infecțiile cu SARS-CoV-2. Eu sigur mă voi vaccina. Populația evită să vină în unitățile sanitare, dar noi suntem pregătiți. Toată populația este stresată. Procedura este greoaie, într-adevăr, iar timpii de așteptare sunt uneori mari. Dar trebuie să avem încredere. Eu una nu mai vreau să văd terapia intensivă plină”, a declarat Doina Caba.

Luni, 102 persoane sunt programate pentru vaccinare în centrul organizat la parterul blocului central al SJU, majoritatea fiind cadre medicale.

 

 

Spune-ne opinia ta