DSP: 10 botoșăneni cu rujeolă sunt investigați și monitorizați, în municipiul Botoșani

DSP: 10 botoșăneni cu rujeolă sunt investigați și monitorizați, în municipiul Botoșani

Direcția de Sănătate Publică Botoșani informează populația că există cazuri de rujeolă și în municipiul Botoșani. Până în prezent sunt în investigații și monitorizare 10 pacienți adulți, cu evoluție bună, fără complicații, la care nu se cunosc antecedentele vaccinale.

"Recomandăm părinților să se prezinte cu copiii la medicul de familie pentru vaccinare deoarece singura metodă de prevenire este vaccinarea", este mesajul transmis de ec. Teodor Ferariu, director executiv în cadrul DSP Botoșani.

Persoanele care au printre rude sau cunoștințe cazuri suspecte sau confirmate de rujeolă să evite vizitarea / intrarea în contact cu bolnavii în perioada de contagiozitate pentru a limita contactarea bolii și creșterea numărului de cazuri. 
               
"Atragem atenția că și perioada pre-eruptivă este extrem de contagioasă, recomandând astfel evitarea contactului cu alte persoane și anunțarea imediată a medicului. Rujeola are peste 90% contagiozitate și orice persoană care nu are imunitate poate face boala, indiferent de vârstă", a conchis șeful DSP Botoșani. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
305

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
518

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
153

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...