Copii născuţi înainte de termen, sărbătoriţi la Maternitate- FOTO

O sărbătoare a vieţii a avut loc vineri la prânz în Secţia de Obstetrică- Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati, acolo unde mămici, medici specialiști în neonatologie și Asociația Salvați Copiii au sărbătorit copiii care s-au născut prematur.

Copii născuţi înainte de termen, sărbătoriţi la Maternitate- FOTO

Au fost momente emoţionante astăzi în maternitatea botoşăneană, unde a fost "vernisată" o expoziţie foto unică şi a avut loc o întâlnire cu micuţii care au venit pe lume înainte de termen.

"Aceștia sunt copii care au coborât din statistici să ne arate că și acestea pot fi greșite. Sunt copii care au venit pe lume la 25, 28, 29 de săptămâni, cu greutate de 850, 1000 sau 1300 de grame. Sunt copii pe care acum 5-10 ani nici măcar nu îi consideram nou-născuți la aceste valori. Dar acum ei sunt bine, sănătoși și gata să se bucure de viața din fața lor", a declarat medicul Carmen Zaboloteanu, șeful Secției Neonatologie.

La eveniment au luat parte câteva zeci de mămici, cu copiii lor, iar o parte din ei au devenit imaginile unui album foto emoționant. Fotografiile îi reprezintă ținând în mâini o poză alb- negru care îi înfăţişează aşa cum s-au născut- prematuri.

În continuarea evenimentului, sâmbătă vor fi luminate în violet- culoarea copilului născut prematur, clădiri reprezentative: sediul Primăriei Botoşani, a Primăriei Dorohoi precum şi cel al Colegiului Medicilor Botoşani.






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: Îl cinstim astăzi pe Sf. Ap. Simeon, rudenia Domnului, Episcopul Ierusalimului

astăzi, 08:00
2

Sfântul Simeon (†107) era fiu al lui Cleopa, fratele bun al lui Iosif, logodnicul Fecioarei Maria, după cum mărturisesc scriitorii Eusebiu de Cezareea, Gheorghe Chedrin şi Nichifor Xan...

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
415

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
729

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...