Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

Chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că, după ce va fi stabilizată, femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.
 

Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

După ce a scăpa din iadul focului, bătrâna din Dorohoi salvată în ultima clipă de pompieri are de luptat cu un sistem sanitar de care nu puțini pacienți s-au lovit de-a lungul timpului. Mai exact, chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că după ce va fi stabilizată femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.

Bătrâna suferă de paralizie pe partea stângă. Din această cauză, femeia avea pe pat o saltea terapeutică, alimentată la o sursă de curent. În momentul producerii unui scurtcircuit, salteaua s-a aprins fără ca bătrâna să se poată mișca. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, persoana care o avea în grijă lipsea. Vecinii au fost cei care au alertat pompierii, victima fiind scoasă din flăcări și, după ce a beneficiat de primele îngrijiri, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, cu arsuri de gradele III și IV pe 20% din suprafața corpului (detalii aici).

Medicii au făcut demersuri pentru ca pacienta să fie transferată la o unitate specializată din Iași sau București, însă, din lipsă de paturi, clinicile specializate pentru pacienții cu arsuri grave nu aprobă transferul. Medicii din Botoșani au sesizat chiar și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în speranța că Ministerul Sănătății va găsi o soluție.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Percheziții în două comune din județul Botoșani, un tânăr a fost reținut: Bătrân omorât pentru un sac de făină!

astăzi, 11:19
33

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie 2019, poliţiştii din cadrul IPJ Botoşani au pus în executare trei mandate de percheziţie domiciliară, emise de Tribunalul Botoşani, în...

Proiectul regional "Moșteniri culturale", la Biblioteca Județeană

astăzi, 09:54
67

Joi, 21 februarie 2019, ora 12.00 la Filiala nr. 1 Primăverii a Bibliotecii Județene "Mihai Eminescu" va avea loc lansarea proiectului regional ,,Moșteniri culturale” inclus în CAER 2019, poz...

UTIL: Ce trebuie să stii inainte de a face un RMN cerebral!

astăzi, 09:51
139

Imagistica prin rezonanta magnetica cerebrala reprezinta o investigatie nedureroasa si neinvaziva, care produce imagini detaliate ale creierului si trunchiului cerebral. Un dispozitiv special creeaza ...