Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

Chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că, după ce va fi stabilizată, femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.
 

Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

După ce a scăpa din iadul focului, bătrâna din Dorohoi salvată în ultima clipă de pompieri are de luptat cu un sistem sanitar de care nu puțini pacienți s-au lovit de-a lungul timpului. Mai exact, chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că după ce va fi stabilizată femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.

Bătrâna suferă de paralizie pe partea stângă. Din această cauză, femeia avea pe pat o saltea terapeutică, alimentată la o sursă de curent. În momentul producerii unui scurtcircuit, salteaua s-a aprins fără ca bătrâna să se poată mișca. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, persoana care o avea în grijă lipsea. Vecinii au fost cei care au alertat pompierii, victima fiind scoasă din flăcări și, după ce a beneficiat de primele îngrijiri, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, cu arsuri de gradele III și IV pe 20% din suprafața corpului (detalii aici).

Medicii au făcut demersuri pentru ca pacienta să fie transferată la o unitate specializată din Iași sau București, însă, din lipsă de paturi, clinicile specializate pentru pacienții cu arsuri grave nu aprobă transferul. Medicii din Botoșani au sesizat chiar și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în speranța că Ministerul Sănătății va găsi o soluție.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LUNI: Județul Botoșani, sub atenționare de COD GALBEN!

Duminică, 23 Septembrie 2018
2872

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare de tip COD GALBEN, valabilă luni, 24 septembrie, între orele 10.00 - 23.00, zonele afectate fiind Oltenia, Moldov...

Loc de dat cu… EPIGRAMA (VII)

Duminică, 23 Septembrie 2018
381

La 24 septembrie 1948, se naşte la Botoşani distinsul istoric şi publicist IONEL BEJENARU. Ataşat spaţiului botoşănean, l-a gratulat cu  peste 15 lucrări de o ţinută ştiinţifică...

Jandarmi huiduiți la un meci după ce au cerut înlăturarea unor bannere cu mesajul "Moldova vrea autostradă"

Duminică, 23 Septembrie 2018
340

Suporterii ieseni au afisat la meciul de fotbal Poli Iasi - Dinamo, de vineri seara, bannere cu mesajele "Moldova vrea autostrada" si "Moldova cere echitate si respectarea drepturilor&q...