Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

Chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că, după ce va fi stabilizată, femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.
 

Bătrâna paralizată, salvată în ultima clipă de pe patul care ardea, nu a putut fi transferată la o clinică de specialitate!

După ce a scăpa din iadul focului, bătrâna din Dorohoi salvată în ultima clipă de pompieri are de luptat cu un sistem sanitar de care nu puțini pacienți s-au lovit de-a lungul timpului. Mai exact, chiar dacă imediat după ce a fost salvată din incendiu medicii spuneau că după ce va fi stabilizată femeia va fi transferată la Iași, asta nu s-a întâmplat nici până în prezent, femeia aflându-se internată la Spitalul Mavromati.

Bătrâna suferă de paralizie pe partea stângă. Din această cauză, femeia avea pe pat o saltea terapeutică, alimentată la o sursă de curent. În momentul producerii unui scurtcircuit, salteaua s-a aprins fără ca bătrâna să se poată mișca. Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, persoana care o avea în grijă lipsea. Vecinii au fost cei care au alertat pompierii, victima fiind scoasă din flăcări și, după ce a beneficiat de primele îngrijiri, a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani, cu arsuri de gradele III și IV pe 20% din suprafața corpului (detalii aici).

Medicii au făcut demersuri pentru ca pacienta să fie transferată la o unitate specializată din Iași sau București, însă, din lipsă de paturi, clinicile specializate pentru pacienții cu arsuri grave nu aprobă transferul. Medicii din Botoșani au sesizat chiar și Centrul Operativ pentru Situații de Urgență, în speranța că Ministerul Sănătății va găsi o soluție.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Dumitru Dragomir, după achitare: "Eram pregătit să mă sinucid. Mi-au făcut viaţa un chin"

astăzi, 14:30
49

Fostul preşedinte al LPF susţine că avea în minte un plan în cazul în care ar fi fost condamnat de Curtea de Apel pentru delapidare.”Mi-au făcut viaţa un chin! Cine &i...

​Premii pentru micii artiști din Botoșani, la Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru copii "Neghiniță" - FOTO

astăzi, 13:50
70

În perioada 8-10 noiembrie 2018 a avut loc, la Bacău, Festivalul Internațional de Teatru, Muzică și Dans pentru copii "Neghiniță", ediția a IX-a. Din juriu au făcut parte ...

Adolescenți cercetați penal: Au snopit în bătaie un bărbat de 43 de ani!

astăzi, 13:15
154

Marți, un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Cristeşti, a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că, în noaptea de 7 spre 8 noiembrie, fratele său, în v...