Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Un bărbat obez a avut nevoie de îngrijiri medicale şi cadrele medicale au apelat la ajutorul pompierilor pentru a fi transportat la spital. 

Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Pacientul, de 150 de kg, din comuna Hlipiceni, a fost transportat cu o autospecială de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  în care au mers medicul, asistentul, precum şi 4 paramedici.

„A fost o misiune pentru un pacient de aproximativ 150 de kilograme, diagnosticat cu obezitate morbidă, care acuza afecţiuni grave de sănătate. A fost adus la Urgenţe în stare comatoasă şi urmează să fie supus mai multor examene şi analize, pentru a se decide secţia pe care va fi direcţionat”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Autospeciala este destinată transportului a nouă salvatori la locul unui incident soldat cu mai multe victime şi evacuării a maximum patru pacienţi pe brancarde, lor adaugându-li-se doi pacienţi a căror stare le permite să fie transportaţi în poziţie şezândă.

Mulţumită unui sistem inovativ de fixare în podea, autospeciala mai poate transporta, în locul celor patru pacienţi pe brancarde, fie doi pacienţi pe tărgi, fie patru pacienti în fotolii rulante, fie un pacient supraponderal în pat de spital. În cazul unui pacient supraponderal, încarcarea patului poate fi facilitată prin instalarea unui troliu în interiorul suprastructurii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foşti soţi obligaţi să facă afaceri împreună, deşi nu vor acest lucru

Duminică, 22 Aprilie 2018
377

Cei doi soţi au înfiinţat, în 2014, o firmă, însă la un an au divorţat. Soţia, care avea calitatea de administrator în cadrul societăţii, a vrut să se retragă di...

Subofițer din Botoșani, pe prima treaptă a podiumului la Cupa Forţelor Terestre la Tir!

Duminică, 22 Aprilie 2018
194

Subofiţeri şi soldaţi/gradaţi profesionişti din structurile subordonate Brigăzii 15 Mecanizate "Podu Înalt" au participat la un concurs de tragere desfăşurat &ic...

Un comerciant a fost sancţionat cu amendă maximă pentru că nu a afişat preţul la 20 de şosete

Duminică, 22 Aprilie 2018
326

Poliţistul a efectuat controlul la un stand dintr-un complex comercial din municipiul Botoşani şi, pe lângă neregulile cu şosetele, a găsit şi un pachet de făină expirat de trei s...