Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Un bărbat obez a avut nevoie de îngrijiri medicale şi cadrele medicale au apelat la ajutorul pompierilor pentru a fi transportat la spital. 

Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Pacientul, de 150 de kg, din comuna Hlipiceni, a fost transportat cu o autospecială de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  în care au mers medicul, asistentul, precum şi 4 paramedici.

„A fost o misiune pentru un pacient de aproximativ 150 de kilograme, diagnosticat cu obezitate morbidă, care acuza afecţiuni grave de sănătate. A fost adus la Urgenţe în stare comatoasă şi urmează să fie supus mai multor examene şi analize, pentru a se decide secţia pe care va fi direcţionat”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Autospeciala este destinată transportului a nouă salvatori la locul unui incident soldat cu mai multe victime şi evacuării a maximum patru pacienţi pe brancarde, lor adaugându-li-se doi pacienţi a căror stare le permite să fie transportaţi în poziţie şezândă.

Mulţumită unui sistem inovativ de fixare în podea, autospeciala mai poate transporta, în locul celor patru pacienţi pe brancarde, fie doi pacienţi pe tărgi, fie patru pacienti în fotolii rulante, fie un pacient supraponderal în pat de spital. În cazul unui pacient supraponderal, încarcarea patului poate fi facilitată prin instalarea unui troliu în interiorul suprastructurii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alertă la Dorohoi după ce un adolescent nu a mai ieşit din Iazul Polonic!

astăzi, 16:20
688

S-a întâmplat duminică după-amiază în Dorohoi, după ce un grup de prieteni s-au dus la scăldat în iazul din marginea municipiului. Tânărul de 17 ani ar fi intrat &i...

Judecătorii îi cer Avocatului Poporului să reclame la CCR legea privind organizarea judiciară

astăzi, 15:38
186

Judecătorii subliniază că actul normativ afectează, conform Comisiei de la Veneția, independența justiției."Recomandările formulate de Comisia de la Veneția nu sunt utile doar legiui...

Modificări în conducerea unei instituţii botoşănene, aprobate de Consiliul Judeţean

astăzi, 12:28
1074

Este vorba de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, care pierde funcţia de şef Centru deservire şi transport, iar Serviciul Adopţii şi Postadopţii se transform...