Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Un bărbat obez a avut nevoie de îngrijiri medicale şi cadrele medicale au apelat la ajutorul pompierilor pentru a fi transportat la spital. 

Bărbat obez transportat la spital cu ajutorul pompierilor

Pacientul, de 150 de kg, din comuna Hlipiceni, a fost transportat cu o autospecială de la Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă  în care au mers medicul, asistentul, precum şi 4 paramedici.

„A fost o misiune pentru un pacient de aproximativ 150 de kilograme, diagnosticat cu obezitate morbidă, care acuza afecţiuni grave de sănătate. A fost adus la Urgenţe în stare comatoasă şi urmează să fie supus mai multor examene şi analize, pentru a se decide secţia pe care va fi direcţionat”, a precizat un asistent din cadrul UPU-SMURD.

Autospeciala este destinată transportului a nouă salvatori la locul unui incident soldat cu mai multe victime şi evacuării a maximum patru pacienţi pe brancarde, lor adaugându-li-se doi pacienţi a căror stare le permite să fie transportaţi în poziţie şezândă.

Mulţumită unui sistem inovativ de fixare în podea, autospeciala mai poate transporta, în locul celor patru pacienţi pe brancarde, fie doi pacienţi pe tărgi, fie patru pacienti în fotolii rulante, fie un pacient supraponderal în pat de spital. În cazul unui pacient supraponderal, încarcarea patului poate fi facilitată prin instalarea unui troliu în interiorul suprastructurii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

LPF, în conflict cu televiziunile: Șefii Ligii cer respect pentru suporteri

astăzi, 17:16
114

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal a intrat in conflict cu televiziunile care detin drepturile pentru meciurile din Liga 1 din cauza programarii partidelor la ore imposibile pentru suporteri. Se...

FOTO - Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

astăzi, 16:27
169

Pornind de la ideea că un om informat știe să acționeze în situații de urgență, în urmă cu șapte ani, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) s-a raliat iniţia...

VIDEO - Un botoșănean, câștigătorul Marelui Premiu la Concursul Internațional de Pian din Maroc!

astăzi, 15:06
596

Un botoșănean a câștigat Marele Premiu al celui de-al 13-lea Concurs Internațional de Pian, organizat de Academia Regatului Maroc la finalul unei competiții de nivel înalt. Pianistul Jeffery M...