Avem cu ce, nu are cine: Sală de operații complet utilată, nefolosită corespunzător din cauza lipsei de personal!

Avem cu ce, nu are cine: Sală de operații complet utilată, nefolosită corespunzător din cauza lipsei de personal!

Situație dificilă, la una dintre secțiile Spitalului Mavromati! Dacă sistemul sanitar românesc, și cel botoșănean cu deosebire, suferă de lipsa aparaturii de specialitate, avem de a face și cu o situație aproape incredibilă: există aparatură, dar nu are cine să o folosească.

A doua sală de operație din secția de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Mavromati, secție cu o adresabilitate mare, a fost echipată corespunzător, fiind achiziționată cu eforturi considerabile aparatura de specialitate. Problemele au apărut însă atunci când s-a pus problema personalului medical.

Un prim pas a fost făcut prin angajarea de personal pentru asigurarea activității, însă pentru operații complexe este nevoie de experiență și o pregătire pe măsură. Conducerea spitalului speră ca măcar peste un an situația să se schimbe. Deocamdată, din cauza lipsei personalului de specialitate, cea de a doua sală de operații este folosită doar pentru intervenții minore.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acad. Ioan-Aurel Pop, despre reacția unui străin la vederea unei biserici pline în Cluj: "Ăștia-s oamenii locului care vin la slujbă? Atunci, nimic nu-i pierdut"

astăzi, 11:37
165

Că românii au o părere proastă despre ei înșiși este binecunoscut. Din păcate, românii au tendința de a se prezenta pe ei înșiși în tonuri mult mai închise decât realitatea și acest ...

Patru incendii în prima zi de Rusalii, în județul Botoșani. Pagube de 40.000 de lei!

astăzi, 10:32
201

În prima zi de Rusalii, pompierii botoşăneni au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea a patru incendii izbucnite în locuințele sau gospodăriile unor localnici din Tudora, St...

Razie a polițiștilor în București și 23 de județe, printre care și Botoșani: Pesticide confiscate și amenzi de peste 200.000 de lei!

astăzi, 10:25
145

Aproape o tonă și peste 5.000 de litri de produse de protecție a plantelor au fost indisponibilizate de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate în București și 23 de județe,...