15.000 de seringi împrumutate din Iași și din Suceava pentru centrele de vaccinare din județ

15.000 de seringi împrumutate din Iași și din Suceava pentru centrele de vaccinare din județ

Autorităţile din Botoşani au fost nevoite să împrumute aproximativ 15.000 de seringi din judeţele Iaşi şi Suceava, după ce centrele de vaccinare anti-COVID din judeţ au rămas fără aceste materiale sanitare, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit acestuia, situaţia a fost generată de faptul că unităţile sanitare din județ nu aveau un stoc suficient de seringi.

„Săptămâna trecută am rămas fără seringi în procesul de vaccinare şi am solicitat, într-o videoconferinţă cu domnul preşedinte Gheorghiţă (n.r. - medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare), şi ne-au acordat 15.000 de seringi de la Iaşi şi Suceava. S-a ajuns în această situaţie pentru că spitalele din judeţul Botoşani nu puteau să ne pună la dispoziţie un număr atât de mare de seringi, pentru că nu aveau. Dacă nu aveam sprijinul colegilor de la Bucureşti, chiar intram într-o perioadă destul de dificilă", a afirmat Dan Nechifor.

De asemenea, centrele de vaccinare au beneficiat de donaţii de seringi de 1 ml oferite de farmacii, conform medicului Monica Adăscăliței, coordonatorul Direcției de Sănătate Publică.

În momentul respectiv aveam un mic colaps la aprovizionarea cu aceste seringi şi au sărit să ne ajute", a spus Adăscăliţei.

Seringile primite din Iași și Suceava vor fi restituite prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Spune-ne opinia ta